Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en 1996 Sea-Doo Förgasare

Regelbunden rengöring av 1996 Sea-Doo förgasaren kommer att maximera prestanda för din vattenskotrar och förlänga livslängden på sin motor. Förgasaren är en anordning inom motorns bränslesystem som kombinerar bränsle och luft för att skapa inre förbränning. När enheten är ren, kommer motorn startar utan att tveka, tomgång smidigt och kommer inte snubbla vid acceleration. En smutsig förgasare kan resultera i en ineffektiv bränsleblandning av alltför mycket luft och inte tillräckligt med bränsle, eller vice versa. Saker du behöver
Lösningsmedel
Tryckluft
Piprensare
Visa fler instruktioner
1

bort förgasaren från motorblocket.

2

Avlägsna flygunderstöd ventilationsröret och luftintaget ljuddämparen genom att ta bort ljuddämparen lock, skruva loss plattan och basen, och ta bort flamskyddet.
3

Vrid bränslekranen till "off" läge.
4

Koppla pulsen linjen och bränsletillförsel linje från bränslepumpen.
5

Koppla linjen bränslereturledningen, olja insprutningspumpen kabel, gasvajer och choke kabel.
6

Ta bort skruvarna och låsbrickor behålla förgasaren om du har en twin förgasare modell. Om du har en enda förgasare modell, ta bort de fyra bultarna och låsbrickor från roterande ventilkåpan och sedan flytta förgasaren och roterande ventil på toppen av motorn.
7

bort förgasaren från insugningsröret.
8

Sänk ner förgasaren eller delar förgasaren i en hink med rengöringsmedel i 30 till 60 minuter tills smuts är upplöst, och se till att det inte finns någon gummi-eller plastdelar fästa som kan vara skadas av lösningsmedel.
9

Scrub alla åtkomliga ytor med en tandborste eller en piprensare under rinnande vatten. Torka carbureator med tryckluft tills det inte finns någon
10

vatten på den eller i dess passager.
11

Inspektera delarna av förgasaren för korrosionsskador innan återmonteras det. Om det behövs, byt ut slitna delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123251.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.