Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Så här ansöker Wax eller tätningsmedel i hög luftfuktighet

Vaxning en bil skyddar lacken från rusk och förstärker den naturliga glansen av din färg. När du har rengjort smutsen från bilen och gett det lite tid att torka, är nästa steg att applicera ett tunt lager vax. Växer reagerar olika på olika klimat, så den exakta metoden för att applicera vax beror på den aktuella miljö där du försöker att applicera vaxet. Hög luftfuktighet vaxning kräver en speciell touch och rätt tillbehör för att slå ut så framgångsrikt som man hoppas. Saker du behöver
Microfiber handdukar
Visa fler instruktioner
Wax
1

Applicera vaxet på din bil med en ren microfiber handduk. Vissa vaxer rekommenderar arbetar på en panel i taget, medan andra tillåter att ett fullt skikt på fordonet. Följ tillverkarens instruktioner.
2

Låt vaxet på bilen för den tid som utsetts av tillverkaren. Vissa vaxer kräver omedelbar borttagning, medan andra måste överlåtas till dis över före borttagning.
3

ändra den erforderliga härdningstiden baserat på den aktuella luftfuktigheten. Till exempel, vax som måste sitta i 15 minuter till dis, kan faktiskt kräva 30 minuter på grund av fukt i luften. Vax som måste tas bort omedelbart kommer inte att drabbas av fuktiga förhållanden, eftersom det inte är kvar att bota.
4

bort vaxet med en annan ren microfiber handduk. Försiktigt polera ytan av bilen tills vaxet skiner och överskottet avlägsnas. Växer behöver frekvent utbyte i miljöer med hög luftfuktighet, re-vaxa bilen när du märker målgång börjar se tråkig
Tätningsmedel
5

Sprid tätningsmedlet över ytan. på din bil med en ren microfiber handduk. Tätningsmedel är konstruerade för att gå över hela ytan innan det tas bort.
6

Läs instruktionerna på tätningsmedlet att avgöra hur lång tid det tar att bota. Tätningsmedel är långsammare än vax och kräver i regel cirka 30 minuter av härdningstiden.
7

Öka härdningstiden baserat på din fuktighet. Hög luftfuktighet kommer att kräva att du lämnar tätningsmedlet härda under en extra 15 till 30 minuter.
8

Avlägsna kittet genom polering det till en fin glans med en microfiber handduk. Tätningsmedel rymmer upp mycket bättre än vax i våtutrymmen, även om det ger en mindre imponerande glans. Använd cirkulära rörelser över ytan på din bil tills allt överflödigt tätningsmedel avlägsnas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123243.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.