Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Biologiskt nedbrytbar Car Wash Cleaners

tvättar bilen sätter en hel del vatten på marken, och allt i vattnet, inklusive tvättmedel och föroreningar, hamnar i miljön. Biologiskt nedbrytbara tvättmedel bidra till att rengöringsmedel bryts ner snabbt när de är i miljön, men biologiskt nedbrytbar betyder inte nödvändigtvis ofarlig och biltvätt avloppsvatten innehåller mycket mer än tvättmedel. Kommersiella Rengöringsmedel

Vissa märken av kommersiella bil rengöringsprodukter, såsom Simple Green och Gliptone Wash N Glow, anspråk på att vara helt biologiskt nedbrytbar. De innehåller rengöringsmedel härledda från vegetabiliska källor, såsom kokosnötolja, och deras kemiska innehåll bryts ner snabbt. Den kemiska innehållet i dessa städare är inte nödvändigtvis godartad, dock. Simple Green, till exempel, innehåller natrium C14-16 olefinsulfonat, en kemikalie som har kopplats till hälsoproblem. Många rengöringsmedel innehåller även sulfater -. Kemikalier som är skadliga för vattenekosystem
Homemade Rengöringsmedel

Ett alternativ till att använda biologiskt nedbrytbara kommersiella rengöringsmedel är att göra din egen biologiskt nedbrytbart rengöringsmedel med hjälp av en enkel blandning av vanliga rengöringsmedel. Vegetabiliskt diskmedel och tvättmedel blandas i en hink med vatten bildar en effektiv bil-rengöringsmedel och destillerat vit vinäger kan användas för att rengöra fönster, krom och läderklädsel. De tvättmedel du använder bör inte innehålla klor, fosfater eller petroleumprodukter.
Kommersiella Biltvätt Practices

biltvättsanläggningar får använda biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel, men de är också enligt lag skyldiga att följa praxis att hålla föroreningarna i sitt avloppsvatten från att tränga in i miljön. Federal lag kräver biltvättar att fullgöra wasterwater till kommunala avloppssystem där det kommer att behandlas, snarare än att låta det gå ut i dagvattensystem. Vissa biltvättar återanvänder sitt avloppsvatten, och de flesta använder effektiva munstycken och sprutor som minimerar mängden vatten som rinner av.
Hem Biltvätt Practices

Även om renare du använder för att tvätta bilen är miljövänlig, är olja, fett, bensin och andra rester som du tvätta din bil inte, så att avrinningen från en biltvätt aldrig bör tillåtas rinna direkt in i storm avlopp. Tvätta bilen på gräsmattan istället för på uppfarten låter jorden att fånga föroreningar innan de kan sippra in i grundvattnet, och minimera mängden använt vatten kommer att orsaka mindre avrinning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123239.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.