Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en bilens undersida

Bilens underrede består av hjulhusen och underkroppen ram. Området är utsatt för caked-på skräp som är mottagliga för rost om du inte tar bort damm, smuts och sot. Rost kan också bildas på bilens underrede på grund av fukt att bryta ner metallen och orsakar det att oxidera. Du kan stoppa oxidationen och rostande process genom att rengöra bilens underrede på en regelbunden basis, med en rengöringslösning som bryter ner skräp och tar bort den. Saker du behöver
Bucket tvätt
Bil med avfettningsmedel
Vattenslang med spruta
Latexhandskar
Skurborste eller tvätta vantar
Skummande biltvätt koncentrera
Mikrofiberduk
Underredet tätningsmedel (valfritt)
Visa fler instruktioner
1

Blanda i en hink 1 kopp biltvätt innehåller ett avfettningsmedel och 1 liter vatten. Använd latexhandskar för att hålla händerna rena och torra. Rör tvålen blandningen med en skurborste eller tvätta vantar. Parkera bilen på en plan yta -. Plan uppfart, betong uteplats eller annan plan yta
2

Ställ bilens nödbromsen. Lossa, men ta inte bort, muttrarna på bakhjulen, med ett däck järn eller skiftnyckel. Använd en domkraft för att lyfta den bakre delen av fordonet. Placera pallbockar under varje sida av bilen sedan sakta sänka uttaget tills den bakre delen av bilen är fullt stöd. Detta gör att du bättre tillgång bilens underrede. Ta bort bilens bakre hjul för att komma hjulhusen bättre.
3

Spray bilens underrede generöst med vatten för att bryta upp allt löst skräp på de upphöjda ändar din bil. Applicera tvålen blandningen till underredet inklusive hjulhus och baksidan av eventuella stötfångare på din bil.
4

Låt blandningen stå på underredet i 10 till 15 minuter att penetrera skräp. Skrubba skräp kraftigt med en borste eller tvätta vantar att bryta upp skräp och ta bort den från bilen sedan spraya underredet med vatten.
5

Blanda 1 kopp en skummande biltvätt koncentrat och 1 gallon av vatten i hinken och rör blandningen med borsten eller mitt. Applicera blandningen till underredet för att bryta upp någon envis eller caked-on skräp tvålblandningen avlägsnade inte.
6

Låt den skummande biltvätt blandningen stå i 30 minuter för att penetrera någon envis skräp sedan skrubba underredet med en borste eller tvätta vantar. Spraya bilens underrede grundligt med vatten.
7

Torka alla målade ytor på bilens underrede med en mikrofiberduk för att hålla eventuell fukt från att tränga in i färgen.
8

Place bilens hjul tillbaka på sin bakre ände, säkra hjul muttrarna och hissa upp bilen för att ta bort domkraften. Sänk din bils bakre änden sakta till marken. Dra åt muttrarna helt.
9

Lossa, men ta inte bort, muttrarna på framhjulen. Lyft fordonets front och stödja den på pallbockar. Ta bort de främre hjulen för att komma åt hjulhusen bättre. Upprepa steg 3 till 7 för att rengöra den främre delen av bilen.
10

Placera bilens hjul tillbaka på sin främre ände, fast muttrarna och hissa upp bilen för att ta bort domkraften. Sänk bilen sakta till marken och dra åt muttrarna helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123218.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.