Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Vad Avlägsnar Motor Gunk & Ansamling?

Rengöring smuts, sot, fett och olja av motorn kräver mer än bara tvål och vatten. Många olika typer av rengöringsmedel finns tillgängliga för att rengöra gunk och olja uppbyggnaden på en bilmotor. När du kör din bil, kan en smutsig uppbyggd ackumuleras på motorblocket, motorrum och andra utsatta delar av bilen. Rengöring av uppbyggnaden kan eliminera framtida misslyckanden motorkomponenter. Avfettning

avfettningsmedel används för att avlägsna gunk och uppbyggnad av olja eller fett på en bilmotor. Första sak att göra är att värma upp din bilmotor att lossa gunk. Motorn får inte vara för varmt, bara varm. Citrus avfettningsmedel är en av de bästa typerna av avfettningsmedel på marknaden. Den citrus avfettningsmedel skadar inte färgen eller aluminium komponenter i motorn och är biologiskt nedbrytbar. Den avfettningsmedel kan ta bort en hel del av gunk av motorn efter att ha suttit ett par minuter.
Brush

Många delar av motorn fortfarande kommer att vara smutsig efter att ha använt ett avfettningsmedel . En bra detalj borste och ett biologiskt nedbrytbart rengöringsmedel används för att komma in i mindre delar av motorblocket och komponenter. Kom ihåg att rengöra din pensel efter gunk eller grime byggs upp på tänderna. En smutsig borste kommer bara sprida grime och inte ta bort den från motorn. Använd aldrig en stålborste eller hård borste eftersom dessa borstar kan skada ytan på motorn. Använd endast en mjuk borste för att specificera de mindre delarna av motorn.
Tvål och vatten

När allting annat område rengörs med avfettningsmedel och rengöringsmedel lösningsmedel, kommer det att vara nödvändigt att lämna rena många andra delar av motorn med tvål och vatten. Blanda såpa och vatten i en sprayflaska så elektriska komponenter i motorn kommer att skyddas från vatten sipprar in i områdena. En bra hand handduk eller butik handduk för att torka bort de återstående smutsiga miljöer. Spraya blandningen i de återstående smutsiga delarna av motorn och torka omedelbart med handduken.
Skydd

Efter rengöring av gunk och uppbyggnaden av motorn, det kommer vara nödvändigt att skydda slangarna och plaster som finns i motorrummet. Utan att lägga en skyddande lösning på dessa motordelar, kan de försämras i förtid eller gå sönder. Ett bra gummi eller vinyl Protectant torkas ned på slangar och plast med en butik handduk. Vissa delar av motorn och motorrummet kan vaxas med en hög kvalitet tätningsmedel för att göra färgen glans. Du lägger tätningsmedlet på samma sätt som du skulle vaxa utsidan av bilen, genom att tillämpa tätningsmedel och torka ned efter att den har torkat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123214.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.