Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Enklaste sättet att rengöra en bensintank

När en bensintank för en motor inte har använts på länge, det finns en god möjlighet att tanken måste rengöras. Gammal bensin, rost eller slam som finns i tanken kan täppa och orsaka stora problem för motorn om den inte rensas ut ur tanken. Steg ett

Tyvärr, det enda effektiva sättet att rengöra en bensintank av slam, är grunge och rost att först ta bort den. Sedan, eftersom det ofta finns en gallon eller två av gamla gas vid botten, tom ur den gamla bensin från tanken. För att ta bort så mycket av fet substans i tanken, häll en gallon eller två av aceton i tanken och skvalpa runt kraftigt. Det hjälper om du har en eller två vänner för att hjälpa dig med detta, eller avbryta tanken med tunga sladdar duty bungee som tillåter dig att vända och skaka tanken. Töm tanken på bensin och lossade slam. Du kan behöva göra detta mer än en gång om slammet är tjock och klibbig.
Steg två

att avlägsna eventuell kvarvarande slam och rost, satte 6-12 bra storlek och muttrar, kulor, en bit tung kedja eller stenar i tanken. Lägg två eller tre liter bensin, fotogen eller vatten. Om din gas cap har en flottör fäst, inte lägga locket på utan istället sätta Anka band över öppningen. Återigen skvalpa denna blandning runt kraftigt. Det enklaste sättet att få den bästa skvalpande är att placera och fästa tanken på baksidan av din plocka upp och köra över gropiga vägar för en dag eller två. Eller använd den suspenderade metoden i steg ett. När du har gjort detta, återigen, tömma tanken för flytande och bultar, muttrar, stenar eller kulor. När du använder skruvar och muttrar, kommer du att se en massa gunk knutna till dem. Om du fortfarande ser löst slam eller rost i tanken, ta den till en biltvätt och tryck tvätta insidan. Se till att du noggrant skölja tanken och låta flera dagar att torka ut eventuella vattendroppar som fortfarande kan vara inne eller använda en handhållen hårtork införd i öppningen för att påskynda torkningen. Slutligen, skölj tanken med en gallon färsk bensin och upprepa detta steg tills bensinen kommer ut clean.If din tank inte hade någon slam i det men bara rost, kan du använda denna metod utan bensin, lagt fotogen eller vatten till Bultar och muttrar, stenar, kulor eller kedjor. Det är fortfarande en bra idé att skölja tanken med färsk bensin efteråt för att ta bort eventuell rost damm och små rostpartiklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122350.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.