Det bästa sättet att rengöra gamla rostiga Harley eker

Ingenting kan förringa den visuella överklagande av en äldre Harley Davidson motorcykel mer än rostiga hjulens ekrar. De gamla förkromade stålekrar var standardutrustning på de flesta Harley motorcyklar, som används så många som 80 ekrar att snöra den bakre kanten på axeln navet. Motorcykel hjul uthärda straff från miljön, är i kontakt med vägens yta, som innehåller salter, syror, vatten och andra föroreningar. En motorcykel ägare kan ta bort även de mest envisa talade rost med hjälp av några grundläggande steg och rengöringsprodukter. Saker du behöver
milt tvättmedel
Bucket
Wheel borste
Tryckluft och munstycke
Microfiber handdukar
Skyddsglasögon
Gloves
rostborttagning gel
Wheel Cleaner (tillval) katalog Pensel
slipande svamp
Stålull
Polska-tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Hitta en utomhus stenlagd område som har bra dränering, som en uppfart eller carport. Placera motorcykeln på cykelställ, och i växeln med tändningslåset. Blöt hjulen med en högtryckstvätt munstycke. Blanda en lösning med milt diskmedel och vatten i en hink. Rengör hjulen och ekrar med ett hjul borste eller en icke-slipande fibrer detalj borste. Ta bort så mycket av skalan, oxidation, lera och fläckar som du kan. Flytta motorcykeln röven behövs så att du kan tvätta varje del av hjulet som kan döljas under en fender, kedjeskydd eller avgasröret.
2

Använd komprimerad luft och en högtrycks-munstycke för att ta bort alla fukt från de små lederna, sömmar och sprickor i ekern områden på axel nav och fälg. Gör flera pass med munstycket, och flytta motorcykeln för att få tillgång till alla delar av hjulet. Torka av ekrar, nav och fälg med en microfiber handduk tills det är helt torrt.
3 säkerhets

bära glasögon och handskar. Applicera rostborttagare gel till varje individ talade med en pensel, för mycket tunga rost ackumulering. Låt gelén Uppsättning enligt riktningar, som kan kan vara 10 till 20 minuter. Testa ett litet område med en grov svamp, för att se om den rostar sönder och hissar. Tätt krypa grov svamp runt varje eker och skrubba upp och ner. Använd hjulet borste för att rengöra eker lederna vid axelnav och platser fälg. För ljus rost, använd en grov svamp och regelbunden hjulrenöring. Skrubba varje eker individuellt.
4

Använd en liten kudde av 000 stålull på talade områden som är djupt täckt eller anfrätt. Skrubba små delar, men tillämpar inte tillräcklig kraft för att ta bort den kromade plåten från talade. Spraya ekrar, nav och hjul med en högtryckstvätt munstycke, vilket gör flera pass för att ta bort all gel eller hjulrenöring rester från alla sprickor och fogar. Torka ekrar, nav och fälg med en microfiber handduk. Låt motorcykeln sitta i direkt solljus under en timme eller mer, för att helt torka delarna.
5

Applicera en pasta eller gel polish tätningsmedel till var och en av ekrarna med en microfiber handduk. Gnid polish-tätningsmedel i metallen ekrar och talade fogar, fyller alla skarvar och sprickor. Låt pastan torka, ta sedan bort den med en microfiber handduk. Om polish-tätningsmedel är en gel typ, torka bort allt överflödigt med en microfiber handduk. Ta bort eventuella rengöringsmedel eller polish rester från sidoväggarna eller bottnar av däcket med microfiber handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/122070.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.