Hand vs Orbital Bil Vaxning

Efter en grundlig tvätt och polering, kan en väl genomförd vax jobb föra en glans till bilens exteriör. Medan en polish använder slipmedel för att skapa en smidig täckhår, skyddar vax färgen genom att bilda ett tätningsmedel på bilens kaross. Välja rätt metod för att applicera vax beror på din erfarenhet och komfort nivå. Handapplicering

När applicera vax på bilen för hand, behöver du en mjuk, ren trasa och ett vax produkt. Applicera vaxet på trasan och börja försiktigt massera ämnet på utsidan av din bil. Fokusera på en specifik panel på din bil och använda små, cirkulära rörelser för att fördela vaxet jämnt över bilens lack. Utför proceduren på en skuggig plats för att säkerställa att vaxet inte torkar för snabbt i solljus.
Orbital Application

Orbital buffert verktyg kommer i olika varianter, bland annat pneumatiska eller el. Chefen för omloppsbanor buffert snurrar i en kontinuerlig cirkel och rör sig något off-center för att imitera rörelsen av dina händer. Applicera vaxet produkten till mitten av den orbital bufferten huvudet och slå på maskinen. Börja försiktigt flytta bufferten jämnt över bilens kaross, inte pressa för hårt, men hålla bufferten pressas mot bilens exteriör. Flytta buffert upp och ner i fordonet tills ett jämnt skikt av vax har applicerats. Om du är en nybörjare med orbital buffert, praktik på en bit skrot innan han flyttade till din bil.
Hand Wax Fördelar

med en hand vax, är den främsta fördelen användarvänlighet. Det finns inga maskiner eller verktyg för att lära sig hur man använder. Dessutom behöver du inte betala för en orbital buffert, vilket gör handapplicering ett billigt alternativ. Med en hand vax, har du mer kontroll över användningen av produkten. Om en omloppstid buffert kan utgöra en fara för bilens lack genom att skapa värme från friktion, utgör en hand vax väldigt få risker för din bil.
Orbital Wax Fördelar

När du lär dig att använda en kretsande buffert för vaxning din bil, är den största fördelen att hastigheten på användningen. De varv per minut för en omloppstid buffert är mycket högre än för dina händer. Dessutom kräver en omloppstid buffert långt mindre vax än en hand ansökan, spara pengar i den avdelningen. Erfarna auto detailers som vet hur man använder en omloppstid buffert ger vanligtvis bättre resultat än ett grundläggande handapplicering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/122067.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.