Bilvax strimmig Problem

Helst bör en kvalitet bil vaxning lämnar bilens exteriör blank och skyddas från miljörisker. Men om det görs på fel sätt, kan din bil ser värre än tidigare med synliga strimmor i form av din ansökan. Identifiera orsaken till dessa problem kan hjälpa dig att förebygga och ta bort strimmor nästa gång du vaxa bilen. Ansökan

Din metod för applicering av bilvax beror på din erfarenhet och komfort med hjälp av verktyg. Nybörjare kommer sannolikt välja att vaxa sina bilar för hand, medan proffs föredrar hur snabbt en cirkulär eller orbital buffert. Applicera en liten mängd av produkten till en ren, mjuk trasa eller din buffert huvudet. Börja gnugga vaxet försiktigt på ytan av din bil, med korta, cirkelrörelser. Var noga med att applicera ett jämnt lager vax över hela området. Fokusera på en sektion i taget.
Orsak strimmig

När du ansöker vax på ditt fordon, bildar vaxet ett tätningsmedel på det yttre skiktet. Strimmor bildar ofta i det cirkulära mönstret liknar hur man tillämpat vaxet. När vaxet inte appliceras jämnt, blir denna strimmor en skamfläck som större mängder vax bygga upp i vissa områden. Vax måste appliceras jämnt och smidigt eller strimmor kommer att märkas.
Förhindra Ränder

Ett av de enklaste sätten att förhindra strimmor är att parkera bilen på en skuggig plats innan vaxning. När en bil är i solen, vaxet torkar snabbare, vilket ger dig ett mindre fönster av tid att sprida det jämnt över din bil. Verktyget du applicera vax med har också en hand att förebygga strimmor. De flesta auto återförsäljare erbjuder svampar och handdukar som är specifika för bil vaxning. Om du måste använda en trasa, se till att den är ren och har behandlats med flytande sköljmedel. Detta håller en Scratchy duk från att skapa streck på din nästa vax jobb. Ett annat sätt att förhindra strimmor är att använda mindre vax, så att du kan fokusera på mindre områden. Addera bort Ränder

När ränder har bildats på din bil, du har en par alternativ för att ta bort dem. Först, kan du åter vaxa bilen. Om du inte känner dig bekväm, praktik vaxning en bit av skrot tills du behärskar tekniken och skapa en ränder glans. En annan metod för att avlägsna ränder involverar isopropyl eller gnidning, alkohol. Fyll en sprayflaska med vatten och innehålla cirka en tesked tvättsprit. Spraya lösningen på strimmiga området och torka rent med en mjuk handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/122064.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.