Hur fixar Aluminium Korrosion på en motorcykel Surface

Motorcyklar brukar komma med delar tillverkade av aluminium eller aluminiumlegering. Sådana delar inkluderar fälgar, utkast rör, organ förgasare, motor, koppling och växellåda fall, Rocker paneler och andra "dressat" eller utsatta delar och lock. Aluminium legering har lätta och starka egenskaper, men det kan korrodera och grop, förlorar sin lyster och estetik. Aluminium är utsatt för oxidation, kemisk förorening och salter väg, som kan bilda en vit skorpa. Vit skorpa faktiskt försämrats och fristående aluminium. En motorcykel ägare kan fixa hans aluminium korrosionsproblem genom att använda några speciella produkter och verktyg, och efter några grundläggande reparation och steg omlackering. Saker du behöver
Högtrycks
vattenmunstycket Mild, icke-sura diskmedel tvål
Bucket
Detailing pensel
Clean frottéhanddukar
Maskeringstejp
Particle mask
Handskar
Paintbrush
Färgborttagningsmedel
Sandpapper, 400-grit
Gummi slipkloss
Pencil
Sandpapper, 600-grit
Sandpapper, 1000-grit
fint slipmedel aluminium polska
Tjock microfiber handdukar
Orbital Sander
Small lumpskiva
Visa fler instruktioner
1

stabilisera motorcykeln med cykelställ, eller verktyget Kickstand , på en betongyta som har bra dränering. Använd ett högt tryck vatten munstycket att väta cykel, som omfattar alla aluminium ytor. Använd ett milt diskmedel tvål, hink och detaljer borste för att rengöra aluminium ytor, tar bort all vägsmuts - lera, olja och smuts. Skölj delarna med rent vatten. Om aluminiumdelar har tagits bort, rengör dem individuellt, skölj och torka med en ren frottéhandduk.
2

Leta efter aluminiumdelar som har klarlack beläggningar färg. Om korrosion förekommer i färgen, måste du ta bort klarlack färg innan du fortsätter. Använd maskeringstejp för att maska ​​bort de områden i närheten av det aluminium som du vill behålla från färgborttagningsmedel kontakt, färgborttagningsmedel degraderar färg, gummi och plast
3

Don en partikel mask och. handskar. Använd en pensel för att applicera ett tjockt lager färg stripper, låt det sitta enligt anvisning - i allmänhet fem till 15 minuter. Skölj med högt tryck vatten och torka med trasa handdukar.
4

Fyll en hink med rent vatten och rör om i en lock-fullt eller två av diskmedel tvål. Använd 400-grit våtslippapper över de mest korroderade fläckar på aluminiumdelar genom doppning av sandpapper i hinken och tillämpa cirkelrörelser över metallen. Arbetet i sandpapper tills du har jämnas ut de djupaste groparna. Ofta väta och ändra sandpapper för att hålla den från att laddas upp. Använd en gummi slipblock över de plattaste ytor för att undvika vågiga linjer i ytan
5

Wrap en remsa av våt 400-grit sandpapper runt den vässade änden av en penna,. Detta gör att du kan slipa insidan av infällda bult, mutter och skruv hål. Var försiktig så att du inte repar bult, mutter och skruv huvuden som har krom beläggningar. Växla sandpapper till 600-grus och sand över aluminiumdelar igen. Använd rikligt med vatten med sandpapper.
6

Växla till 1000-grit våtslippapper och sand alla tidigare slipade områden. Den 1000-grit ska vara bra nog för att tillåta en mycket jämn konsistens. Håll sandpapper röra sig i olika riktningar, noga med att ta bort de största kvarvarande repor. Dubbelkolla att du har tagit bort alla vita-täckt fläckar över alla delar av aluminium yta. Skölj noga med vatten under högt tryck för att avlägsna alla slipning silikater och rester. Torka med en ren microfiber handduk.
7

Applicera ett fint slipmedel aluminium polish för aluminium yta med en tjock sektion av microfiber handduk. Använd cirkulära rörelser, gnugga in i ytan tills du har uppnått en spegelblank yta. Polska små delar i taget innan vi går vidare. Ofta byta ut microfiber handdukar. Buff aluminium yta med microfiber handduk tills inga gråa eller svarta polering rester återstår. Ta din tid, vilket möjliggör lämpliga raster. Den slutliga polering steg återta den ursprungliga ytan kvalitet och lyster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/122059.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.