Hur får man en film kapskivor Aluminiumlegering

Aluminium fälgar gör en bil ser sportig och förbättra sitt utseende - så länge de är rena och blanka. Rengöring hjulen varje gång du rengör bilen skär ner på den mängd arbete, men att ta bort filmen från smuts och fett som byggs upp på lättmetallfälgar kräver särskild omsorg, särskilt med salt och broms smuts på fälgarna. Saker du behöver
Slang
Sponge
Bil schampo
Bucket
slipdyna för aluminium
Tandborste
Citronsyrelösning
Microfiber dukar
Rim vax

Visa fler instruktioner
1

Spray hjulen aluminiumlegering med en kraftig vattenstråle. Inte bara denna blöta dem för ytterligare rengöring, det tar även bort den lösa smutsen.
2

Blanda en specialiserad bilschampo och varmt vatten i en hink. Undvik att använda tvätt-eller diskmedel, eftersom dessa kan skada ytan på lång sikt. Blöt en ren svamp och gnugga aluminiumfälgar hårt, driver så långt du kan in i springor och hörn, vilket kommer att ta bort majoriteten av smuts från hjulen. Byt vatten så snart den blivit smutsig, med rent vatten kommer att påskynda reningsprocessen. Skölj hjulen med slang för att tvätta bort tvättmedlet.
3

Blöt slipverkan i en hink med rent vatten och diskmedel och går mycket lätt över alla aluminium ytor för att ta bort fett och mycket av den härdade smuts. Blöt borsten av en gammal tandborste och använda den för att skrubba de svåra att nå områden av fälgen. Skölj fälgen ren efter användning av tandborsten.
4

Blanda en mild lösning av citronsyra och spraya på fälgar medan de fortfarande är blöta. Lämna den i blöt i några minuter och sedan spraya igen innan skrubba lätt med slipverkan och tandborsten, vilket kommer att ta bort bromsdamm som har hårdnat på fälgarna. Skölj fälgarna rena, och om någon av bromsen smuts kvar, spraya igen med lösningen, låt stå några minuter och sedan skrubba. Upprepa processen tills du har tagit bort allt bromsen smuts, skölj sedan rent med kallt vatten
5

Gnid hjulet aluminiumlegering med en ren mikrofiberduk för att suga upp all fukt.. Fortsätt tills hjulen är torra. Applicera fälg vax till aluminium, låt den stå i några minuter och sedan gnugga med en ren, torr mikrofiberduk för att ge en fullständig glans till fälgar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/122047.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.