Hur tar jag bort färg som är på toppen av klarlack på en bil?

När bilens yta har färg på den från att parkerad för nära ett hem förbättring projektet eller från en väg med nymålade linjer, måste du bli av det. Det finns flera metoder som du kan använda för att ta bort den extra färg, men vissa metoder skadar ytan på din bil fabrik lack bortom reparation. Det är ett säkert sätt att ta bort färg på toppen av klarlack på en bil utan att skada klarlack eller basfärgen. Saker du behöver
thinner
Pappershanddukar
Clay bar
Clay bar smörjmedel
Microfiber handduk
Detalj bespruta
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen i skuggan och låt ytan svalna innan du arbetar på färgen. Värme från solen orsakar klarlack för att bli mjuk, och det kan skadas lättare än när det är kallt.
2

Häll en liten mängd thinner på en pappershandduk. Torka en liten del av färgen med thinner för att se om det tar bort färgen. Om färgen försvinner, torka allt det. De thinner avdunstar och du kan tvätta eller vaxa bilen om du vill. Om färgen inte lossnar, sluta använda färgen tunnare.
3

Spraya en liten del av färgen med lera bar smörjmedel. Gnid leran bar över den smorda området för att plocka upp färgen bort av klarlack. Gnid leran bar fram och tillbaka från fronten på bilen bakom, inte upp och ner.
4

Vik leran bar över, spraya ett nytt område och gnida det fram och tillbaka. Upprepa tills all färg är borta från ovanpå klarlack.
5

Spraya rengjorda området med detalj spray och torka av med en ren microfiber handduk. Detta rengör området och gör det glansigt igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/122023.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.