Black Chrome elektrokemisk process

Black Chrome är en typ av bordläggning på bil-och maskindelar. Det är pläterad över en basmetall av samma elektrokemisk process som producerar den mer välbekanta silverfärgade krom. Skillnaden ligger i de kemikalier som är inblandade i processen. Dessa anses farliga material, så det är bäst att ha någon förkromning göras av en professionell bordläggningen butik. Vad är Black Chrome?

Många människor är bekanta med krom från detaljer om bilar och motorcyklar. Det finns andra färger av krom förutom lysande, glänsande silver. Chrome kan vara blå eller svart, beroende på kemikalier i galvanisering processen. Krom kan också svärta från värme, typiskt sett på ett avgasrör, men detta är oavsiktligt snarare än en kemisk process.
Galvanoteknik Översikt

Plating är en elektrokemisk process som skapar ett skikt av en metall över en annan. Det kallas också elektroplätering, och med hänvisning till förkromning, kan den också kallas infärgning eller krom doppning. Ett uppvärmt bad av vatten, metall syra och ibland andra kemikalier görs, och basmetallen delarna doppas i den. En elektrisk källa, såsom ett batteri, är ansluten för att skapa en reaktion i kemikalierna, och metallen i de sura bindningar i en beläggning över basen metalldelen. Denna beläggning är pläteringen.
Material som används

Vissa material används för att skapa svart förkromning. Den grundläggande inställningen är densamma, men olika kemikalier används för att skapa syrabadet. Svart krom kräver 33 uns av kromsyra, 28,2 uns av ättiksyra och 1 uns av bariumacetat blandas i destillerat eller avmineraliserat vatten. Hela blandningen är lika med en gallon. Vattnet måste vara destillerat eller annat sätt har de flesta mineraler avlägsnas eftersom dessa kan störa elektropläteringsprocessen. Elmetalliseringsprocessen


Processen för galvanisering är komplex och är bäst gjort av proffs. Om du gör få de tillstånd och licenser som krävs för att hantera farliga ingående material, se till att testa din metod innan du försöker krom några bra delar. Basen bitar måste vara förberedd innan infärgning. De bör slipas och poleras till en spegel glans, som ger en slät, jämn yta för plätering. Förbered badet genom tillsats av syran till vattnet. Häll aldrig vatten i syra som detta skapar en reaktion som kan vara farlig. Bär skyddsutrustning vid arbete med syra. Badet måste upprörd av den elektriska strömmen för att pläteringen till formen. Anoder - metallbitar anslutna till batteriet eller strömkällan - placeras i badet för att leverera elektrisk ström. När strömmen slås på, agiterar el badet så det bubblar, och syran jämnt rockar basdelen. Efter några timmar, en del varit förkromade. När det är polerat, kommer pjäsen att ha en svart krom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/122016.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.