Måste man putsa Base Coat Innan Måla Klarlack?

Base coat och klarlack är en målning som används på bilar efter 1997. Den består av en bas färg färg och en transparent harts beläggning för att skydda den. Vissa hartser kräver det området som skall beläggas är scuffed, för att producera en grov yta för hartset att gripa fast vid. Detta är inte sant för klarlack. Base Coat /Klarlacksystem

baslack /klarlack-system beskriver ett sätt att måla bilar. Äldre bilar var målade i bara en färgad färg. Som färg jobb blev mer komplex, med pärla eller metalliska ytor, kan dessa enkla färger håller inte upp. Nya färger har utvecklats som lagt dessa ytskikt för att en basfärg färg. En klar beläggning läggs över denna färg för att skydda den. Detta kallas baslack /klarlack, eller bc /cc.
Förbereda för en BC /CC Paint Job

Innan en bil kan målas med BC /CC måste det slipas, spacklas och primas. Gammal färg bör avlägsnas, vanligen genom att skrapa försiktigt. Eventuella bucklor bör fyllas med kroppen kitt och slipas slät. Använda en uretanprimer kommer avslöja några områden som behöver arbete, speciellt med en mörk grundfärg. Primern kommer bosätta sig i låga punkter, vilket de höga fläckar som behöver slipa en något ljusare färg. Du kan använda flera lager av primer tills du är nöjd med bilen kroppens mjukhet.
Base Coat

baslack färg appliceras efter att bilen är jämnas ut under priming. Spraya bas på i lager, så att varje lager torka minst fem till tio minuter. Detta görs bäst inomhus, för att reducera dammpartiklar i färgen. När den sista pälsen är torr, tvätta bilen med tvål och vatten för att avlägsna fett och fingeravtryck som kan orsaka följande klarlack bubbla eller missfärgas i "fiskögon."
Clear Coat

Wet-sand basen pälsen innan klarlack. Våtslipning gör ytorna smidigare. Det är ofta ett steg i polering bilar och andra objekt. Om du våt-sand basen pälsen, tvätta bilen med tvål och vatten efter detta steg, inte innan. När väl basbeläggningen är slät och ren, börja spruta på omkring 3-4 lager av klarlack. Inte instegsskydd inte basbeläggningen förväg. Klarlacken går på en slät yta, inte en grov en.
Skydda Clear Coat


klarlack är tänkt att skydda din bil, men det måste vissa särskilt försiktig i början. Inte vaxa det eller ta det via ett power biltvätt för de första trettio dagarna. Detta ger de lösningsmedel och andra kemikalier i färger tid att torka och avdunsta ordentligt. Om dessa kemikalier inte avdunstar, kan de orsaka bubblor i lacken, och slipning, polering och målning du gjorde kan förstöras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/122013.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.