Hur Förening & Buff

De flesta bilägare vill ha exteriörer av sina fordon för att vara ren med en kratsade glans. Regn, snö, oxidation och ultraviolett ljus kan alla ha skadliga effekter på ytan färg, som producerar ett disigt eller dimmigt utseende. Genom att använda skärande föreningar och polering vax, kan ytan färg återställas att se ut som ny igen. En fordonsägare som lär hur man korrekt använder en omloppstid buffert, kan föreningar och vaxer utföra en partiell eller fullständig polish restaurering med proffsiga resultat. Saker du behöver
diskmedel tvål
Tvättmaskin mitt
Bucket
Handdukar
skiftnyckeln
Orbital buffert (med trasa eller svamp stödtallrik) katalog Microfiber handdukar
Cutting förening (fin, medium och tungt grus) katalog Cutting Pads (böter för tung) katalog polerrondeller
polering vax
Swirl förening
Visa fler instruktioner

1

Blanda en lösning av diskmedel tvål i en hink med varmt vatten. Använd en tvätt mitt. Ta bort all smuts, olja och oxidering. Torka med rena handdukar. Använd en skiftnyckel för att skruva en skärande pad på en omloppstid buffert, eller installera en kardborrbandet. Använd ett medium skärande pad att börja med. Välj ett litet område på ytan för att utföra en testkörning.
2

Lägg på ett tunt medellång grit skärande förening till skärande pad. Slå på orbital bufferten, om bufferten har en variabel hastighet, ställ in ratten för 1000 till 1500 rpm. Kör bufferten från sida till sida över ytan, hålla mild kontakt med färgen - tryck inte buffertdynan i färgen med högt tryck. Växla rörelsen upp-och-ned polering stroke, dra sedan bufferten bort från färgen.
3

Torka föreningen återstoden av med en microfiber handduk och undersöka ytan. Du bör kunna se din spegelbild i den, utan slöja eller oxidation. Om ytan verkar djupt immig, växla till den tunga skärande pad och tung-grit förening och polera över samma område. Beroende på dina resultat, använd dynan och föreningen som fungerade bäst och köra bufferten över ett större avsnitt av ca 2-av-3 meter.
4

Använd side-to-side rörelser, sedan upp -och-ner stroke. Alltid hålla putsdyna spinning och flytta - inte låta det sitta i ett område, där det kan bränna lacken. Ljusare touch av bufferten runt skarpa kanter och sömmar. Torka varje avsnitt med en microfiber handduk och undersöka ytan. Re-buff några områden som verkar kraftigt oxiderat. Byt till en ren skär pad om de gamla man laddar upp. Ta regelbundna pauser om du polera hela bilen. Använd en klick skära förening på en microfiber handduk för att få alla delar att bufferten inte kunde nå.
5

Ta den skärande pad från bufferten och installera en polerplatta på svampen uppbackning. Applicera en liberal mängd polering vax på plattan, och med användning av samma förfarande, buff vaxet i färgen. Kom ihåg att använda sida-till-sida, sedan upp-och-ner rörelser med bufferten. Torka varje avsnitt du polera med en microfiber handduk och inspektera resultatet. Du bör kunna se en kristallklar bild av ditt ansikte i färgen, i synnerhet med en mörkare färg.
6

Ändra polerplatta om de gamla man laddar upp. Använd lite polering vax på en microfiber handduk för att nå några fläckar på polerplatta missade, till exempel hörn på sidopanelerna, eller i och runt dörrhandtag. Använd rena microfiber handdukar att torka bort all vax rester efter att du har avslutat hela polering proceduren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121993.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.