Vilka är fördelarna med en oscillerande buffert?

Detailing ett fordon är normalt inte något som de flesta bilägare brukar se fram emot, som handen vaxning och polering kan vara en mödosam, tidskrävande process. Med hjälp av en buffert kan påskynda processen och göra vaxning och polering en bil mycket mindre av en börda. Det finns ett antal olika typer och modeller, men den slumpmässiga omloppsbanor bufferten är det mest praktiska valet för hemanvändare, som erbjuder den bästa kompromissen mellan kraft, funktioner och pris. Typer av buffertar

Rotary buffertar och slumpmässiga omloppsbanor buffertar är de två primära typer finns att köpa. Rotary buffertar används vanligtvis genom att specificera proffs, och omfattar några av de mest kraftfulla modellerna på marknaden. De är mycket lättmanövrerad, och utmärka sig på snabbt applicera och ta bort en mängd av färg avslutande produkter.

Oscillerande buffertar, däremot, är mer inriktad mot hemanvändare. De är oftast mer användarvänlig och nedre drivna, vilket gör det lättare för icke-professionella användare för att uppnå ett tillfredsställande resultat.
Kostnad och rotationsmönster

Random orbital buffertar kostar ofta mindre än professionell klass roterande modeller, vilket gör dem till ett mycket mer praktiskt val för de flesta konsumenter, som bara använder dem på ett ovanligt sätt. Slumpmässiga orbital buffertar flytta kontakten yta i en slumpmässig, oscillerande mönster, snarare än ett cirkulärt mönster runt en fast axel. Denna ojämna kretsande rörelse är mycket mindre intensiv att det av en roterande buffert, och detta gör det mycket svårare att fördärva ett fordon avsluta vid tillämpning eller ta bort produkten.
Snabbhet, styrka och lätthet Använd

oscillerande buffertar är oftast mycket lättare att använda än deras högre hastighet roterande motsvarigheter. Orbital buffertar kan ge en tillfredsställande avslutning med mycket lite utbildning eller erfarenhet, och de tenderar att använda mindre efterbehandling produkt än roterande enheter. Deras långsamma hastighet och lägre vridmoment innebär också att det finns lite att bygga upp av värme, och därmed mycket mindre chans att avsluta skador. Ett slumpmässigt orbital buffert mest liknar effekten av handpåläggning.
Eventuella nackdelar
p Det finns dock ett antal nackdelar. Oscillerande buffertar är ofta större och skrymmande än de roterande motsvarigheter, vilket kan göra dem svårare att manövrera i trånga utrymmen, vilket gör dem mindre lämpliga för detaljarbete. Även om deras lägre rotationshastighet gör det mycket svårare att oavsiktligt skada en fordon finish, kan detta dessutom innebära att det tar mycket längre tid att tillämpa samma mängd produkt i jämförelse med en hög hastighet roterande buffert, och den resulterande yta får inte ha samma nivå av glans eller lyster. Trots dessa nackdelar, oscillerande buffertar är nästan alltid det bästa valet för icke-professionella bilhandlare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121992.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.