Hur att rengöra en suddig vindruta

Oskarp vindruta kan få dig att känna som om du kör genom dimma, även i kristallklart körförhållanden. Vägsmuts eller inlåning från andra fordon byggas upp på vindrutan och orsaka problem om du inte tar bort dem. Smutsen på vindrutan är inte bara smuts, det kan innehålla salt, tjära, sav, olja och andra fordonsvätskor. Detta lager av film är en säkerhetsrisk under dåligt väder, när några droppar regn kommer att förändra mixen till giftiga slammet. Gör en insats för att vara säker genom att rengöra vindrutan och andra auto glas minst en gång i månaden. Saker du behöver
Avfetta renare
Sprayflaska
vit vinäger
Water
diskmedel
tidningen
Microfiber handdukar
Automotive glas vax
Visa fler instruktioner
1

Spray utsidan av vindrutan och fönster med ett avfettande rengöringsmedel och vatten. Automotive glas utsätts för oljiga och klibbiga föroreningar som glas städare kan ha svårt att tränga in. Skrubba glaset med en mjuk trasa för att bilda en rik senare. Tvätta bilen och skölj den med rent vatten.
2

Fyll en sprayflaska 1/3 fullt med vit vinäger. Fyll återstående 2/3 med destillerat vatten. Kranvatten kan innehålla kemikalier som orsakar glaset att det bildas strimmor. Lägg ett lock full med diskmedel eller Ph-neutrala rengöringsmedel. Skaka flaskan med hemlagad glass renare att blanda ingredienserna.
3

Spraya fönsterputsmedel på vindrutan och torka det rent med tidningspapper. Torka från toppen av vindrutan till botten i långa slag. Arbetet på utsidan glaset och flytta till insidan, som arbetar på ett fönster i taget. Tidningen har en polerande effekt på glas och speglade ytor
4

Mist ett bilglas vax -. Såsom de som gjorts av RainX, Aquapel eller Glass Science - på utsidan av ditt fönster. Buff vaxet över vindrutan i en cirkelrörelse. Glas vax låter regn till droppar som rinner av en vindruta i rännilar. Applicera denna produkt till lampor och ytterbackspeglarna för ökad synbarhet under stormar.
5

Dry polera glaset med en microfiber handduk. Dessa handdukar är luddfri och kommer inte att skrapa på ytan av bilglas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121988.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.