Hur Ren aluminiumfälg med Built Up bromsdamm

En smutsig uppsättning legeringar hjul belagda i bromsdamm är ful, gör en annars ren bil ser fruktansvärt. När bilen körs, kommer bromsdamm från bromsbeläggen och hamnar fastnar på ytan av hjulet. Inte bara detta ser dåligt, men om de lämnas därhän, kommer det så småningom skada ytan på hjulen, speciellt om hjulen är klart belagt. Bromsdamm bör avlägsnas hjulen regelbundet. Saker du behöver
Vatten
Slang
hjulrenöring Luddfri trasa
fälgborste
Clay bar
Automotive vax
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en skuggig plats. Skölj hjulen med en slang och rent vatten.
2

Spray hjulet renare som du använder på hjulen. Kontrollera att du använder en hjulrenöring som är framtagen för tydlig-belagda lättmetallfälgar och kommer inte att skada ytan på hjulen. Använd inte en slipande eller surt hjul eller metall renare på dina fälgar.
3

Låt hjulrenöring i blöt i flera minuter, eller enligt anvisningarna på flaskan. Scrub hjulen med ett hjul rengöringsborste, spring borsten mellan ekrarna och runt läppen av hjulet. Rengör runt muttrarna och fliken urtagen mutter, liksom.
4

Skölj hjulet med färskt vatten från en slang. Upprepa rengöringen om det finns några rester av broms damm kvar på hjulen. Torka hjulen ordentligt med en torr, luddfri trasa.
5

Ta bort eventuella återstående bitar av bromsdamm med en lera bar. Håll leran bar i handen och gnugga den över bromsdamm att plocka upp bitar av damm och ta bort dem från hjulen.
6

Minimera uppbyggnaden av bromsdamm på dina hjul genom applicera en liten kappa av bil vax. Applicera en liten mängd av vaxet till en ren trasa. Torka av vax på hjulets yta. Låt det torka i några minuter och sedan polera bort vaxet med en fräsch, luddfri trasa. Beroende på dina bromsbelägg och hur ofta du kör din bil, kan du rengöra dem så ofta som en gång i veckan för att skydda lacken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121983.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.