Hur Grov polska Stainless Steel

Rostfritt stål är en blandning av stål och krom som skapar en rostfri yta. Grov polering är det första steget i rekonditionering av rostfritt stål. Metal konstnärer, båtägare och bilentusiaster föredrar en slät polish yta på rostfria rör, rör och delar. För att skapa en spegel finish på rostfritt stål finns det ett antal olika reningssteg. Grov polish är det inledande skedet av rengöring och polering av metall. Målet för grov polish steget är att vända den oavslutade rostfria stål ytan i en fint slipad duk för mjuk polering. Saker du behöver
Goggles
Handskar
Rostfritt stål
Sandpapper
Sander
Duk
Vatten
Visa fler instruktioner
1

Börja med att rensa området föremål som kan skadas av stål damm och sätta på säkerhetsutrustning. Skyddsglasögon och handskar skydda ögon och hud från stål damm. Stål damm kan orsaka allvarliga ögonskador.
2

Slipa ytan av rostfritt stål med 80 slippapper ansluten till en handhållen roterande slipmaskin. Numret på baksidan av sandpapper indikerar intensiteten för varje papperskvalitet. Ju lägre siffra desto grövre ytan av sandpapper.
3

Torka ytan av rostfritt stål med en mjuk fuktig trasa mellan slipning kvaliteter för att ta bort damm yta stål. Om dammet inte avlägsnas kommer det att enkelt skjutas in i metallen i nästa slipning och kan orsaka repor. Kontrollera att ytan är torr innan du fortsätter.
4

Använd 100 eller 120 grit papper till sand det rostfria stålet till en jämnare yta. Slipa ytan jämnt innan du fortsätter till en ännu finare kvalitet.
5

Slipa rostfritt stål med 180 sandpapper. Var noga med att slipa hela ytan och kontrollera gropar eller djupa repor. Vissa områden kan kräva ytterligare grovslipning.
6

Avsluta grov polska processen med 240 sandpapper.
7

Tänk slipning av rostfritt stål med 300 eller 400 sandpapper. Detta skulle bero på den slutliga tillämpningen av det rostfria stålet. Botten av en båt kan kräva mindre förfining än hårdvaran på en vintage motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121979.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.