Svenska Bil >> Bil Lån Finansiering >> hyra bilar >> Content

Tillstånd och licenser behövs för att driva en Biluthyrning

Flera tillstånd och licenser som krävs för att driva en bil hyra företag och de varierar från stat, ort och kommun. Varje verksamhetsutövarens tillstånd och /eller licens styrs av lokala bestämmelser som gäller både generella verksamhet, till exempel att få en licens och ett särskilt zonindelning tillstånd som behövs för att driva den aktuella verksamheten i det området av staden. Andra nödvändiga licenser och tillstånd är utmärkande för bilen uthyrningsverksamhet. Licensiering

Licensiering för hyrbil företag är vanligtvis hanteras på lokal nivå. En ansökan måste fyllas ut av en tjänsteman på företaget, som sedan får ett intyg om behörighet att göra affärer. Ägaren måste då utse en försäkringsgivare att hantera hyra bil försäkring och betala en licensavgift till staten. Regeringen enheten sedan postmeddelanden licensen direkt till hyrbil företaget och företaget meddelar valt försäkringsgivare som utfärdat körkortet. I de flesta fall måste licenser förnyas varje år genom betalning av en avgift.
Tillstånd

tillstånd normalt skall utfärdas av den stat där den hyrbil företaget är licensierad att göra affärer. Att ha ett körkort är inte en garanti för att kunna få och bibehålla nödvändiga tillstånd. Det finns flera krav för att få tillstånd att hyra bilar som varierar enligt stat, men de flesta eller alla kräver en ägare att hålla försäkringsår för staten Insurance Commissioner, samt att följa de lokala och stad förordningar avseende zonindelning lagar och avfallshantering. Biluthyrning ägare som arbetar på flygplatser betalar också "koncession" avgifter, och alla ägare är föremål för stad och /eller statliga revisioner av finansiella poster och på plats inspektioner från tid till annan.

Starta en hyrbil Business


Om du planerar att ha anställda - front kontoret eller ute på tomten, behöver du en federal nummer skatt identifiering och en statlig skatt ID-nummer också. Företagsregistrering Avgifter kan tillkomma. Du kommer att behöva bestämma vilka typer av bilar att hyra, liksom storleken på din flotta. Zonindelning lagar dikterar ofta dessa frågor och måste kontrolleras innan inrättandet av verksamheten. Bestäm vilken plats skulle vara bäst för att generera mest trafik för ditt företag - priser och nära flygplatser och höga turistområden är bäst. Planera långt i förskott för kostnader för reklam och marknadsföring, upprätta en databas och betalningssystem för kunder, hålla väl underhållna bilar och har en jurist titta över alla kontrakt och avtal. Också har en leverantör du kontrakt med vem hanterar saker som löpande reparationer och underhåll. Du kommer att behöva täckas med ansvarsförsäkring samt göra den tillgänglig för dina kunder.
Hyresgästen Försäkring Täckning


allmänhet två typer av försäkringar gäller hyrbil företag, ansvarsförsäkring för din verksamhet och försäkring du erbjuda kunderna när en bil levereras till dem för uthyrningen sikt. Kunderna ska inte ha någon skyldighet att acceptera täckning. Några omfattas av kreditkort emittenten eller de har täckning i sin egen politik. I allmänhet erbjuds täckningen till dina kunder kommer att bestå av förlust skador avstående, ansvar, personlig olycka och personliga tillhörigheter försäkring. När tillstånden utfärdas, de flesta stater kräver hyresgäster att vara minst 21 år gammal och vissa stater kräver att de ska vara minst 25 för försäkringar.
Förordningar om att hålla bra register

I de flesta stater, kommer du att behöva göra regelbundna kvartalsvisa, halvårs-och årsrapporter. Dessa kommer att omfatta sådana saker som brutto hyresintäkterna, federal mellanstatliga handeln rekord, arbetstagarens comp om du har anställda, vilken typ av kommersiellt ansvar täckning du har, och vilken typ av bil ansvarsförsäkring du har och erbjuda kunderna. Journal måste föras på fordonets identifieringsnummer (VIN) för varje bil, samt fabrikat, färg och modell, taggen och licens krav, värderingar avskrivningar, och länet ad skatter värdetull betalas för varje fordon, främst för att få inkomst skattemässiga rapporteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/renting-cars/100768.html

Previous:
Next:

hyra bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.