Frivillig Auto Repo Alternativ

För de flesta människor, med hjälp av kredit är det enda sättet att köpa en ny eller ens begagnad bil. Det är viktigt att komma ihåg dock att tills du gör din slutbetalning, dina fordringsägare fortfarande har viktiga rättigheter till det fordonet. Om du får bakom på dina betalningar har borgenären rätt att återta din bil, ofta utan att gå till domstol eller varnar dig i förväg. För att undvika detta, är ett alternativ att lämna tillbaka bilen frivilligt till generalagenten eller bank, som kallas frivilligt återtagande. Återgå till Lender
p Om din ekonomi förändras plötsligt, kan du kontakta din långivare för att diskutera alternativ. Många kommer att gå med på försenade betalningar, mot en avgift. Om, på grund av att förlora ett jobb eller annan extrem finansiell stress, är detta inte ett alternativ för dig, kan du ge din bil tillbaka till banken eller återförsäljare. Även om detta inte förneka skuld, kommer det att spara långivaren några återbördande kostnader och därmed kan minska det belopp som du är skyldig. Borgenären har då möjlighet att antingen hålla bilen som ersättning eller att sälja det. Enligt lag, kommer långivaren att informera dig om vad de väljer att göra, och du har vissa rättigheter för att säkerställa en rättvis försäljning.
Varningar

Tänk på att återvända bilen kommer att minska mängden du är skyldig dina fordringsägare, men du är fortfarande ansvarig för att betala dina lån brister. Dessutom, om din långivare väljer att ändå rapportera återbördande till kreditbyråer, återspeglar den inte positivt på dig.

Se till att du får tillbaka all din personliga egendom lämnas kvar i bilen eller ekonomisk ersättning. Detta inkluderar inte några objekt fysiskt anslutna till eller ändras på fordonet, exempelvis ljudspelare eller takräcke.
Andra alternativ

Innan frivilligt vända sig i bilen, ring borgenären att få en payoff belopp, sedan försöka avgöra hur mycket du skulle kunna sälja bilen för. Använd blå bokpriser och lokala annonser. Om det ser ut som om du skulle kunna sälja bilen för nära payoff beloppet, är detta ett mycket smartare alternativ, särskilt för din kreditvärdighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100744.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.