Steg för Auto Återtagande

När en konsument köper en bil med hjälp av bank eller kredit unionen finansiering eller finansiering av återförsäljare, behåller utlåning enhet besittning av fordonets titel tills lånet är helt återbetalat av låntagaren genom månadsvisa betalningar eller försäljning eller handel av fordonet. I det fall låntagaren inte uppfyller sina månatliga betalningsskyldighet, långivaren instituten sin rätt att återta säkerhet för lån, vilket är fordonet. Instruktioner
1

Skicka meddelande om missad betalning (ar). Maila låntagaren ett meddelande om att betalning (s) har missat och måste göras upp. Innehåller instruktioner för hur du betala efterskott samt en varning om att ytterligare missade betalningar kommer att resultera i återtagande av fordonet. Gör regelbundna telefonsamtal till låntagaren att försöka samla de missade betalningar.
2

Maila en Notice of Intent för att återta. Inkludera lånet numret, det förfallna beloppet och betalas, betalning adress, låntagarens namn och adress och tidsfrist för betalning. Sänd meddelandet via USPS Certified Mail till låntagarens adress.
3

Ansök om en avgift. I vissa jurisdiktioner långivaren måste bevisa sin rätt att återta genom att tillhandahålla bevis på titel fordran och låneavtal. Ring kansliet domstolens kontoret för att bestämma om en avgift för är nödvändig för att återta bilen. Begär en avgift ansökan, fylla i och lämna in den till domstolen kontorist.
4

Hyr en återhämtning byrå. Supply återhämtningen byrå med bilens märke, modell, år och färg. Ange namn och både hem och arbete adress låntagaren samt avgiften ordning beviljas av domstol, om tillämpligt. Har återhämtningen agenten återta bilen.
5

Skicka den övertagna bil till auktion för försäljning. Samla det högsta budet.
6

Maila en samling meddelande till låntagaren för beloppet på lånet, minus bilens vinning auktion. Om låntagaren inte betalar, lämna in en stämning i kretsen eller småmål domstolen enligt din statens jurisdiktion att samla bristen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100740.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.