Bil Återtagande Lagar i Maryland

Motorfordon toppar listan av konsumentvaror som ofta återtas. Enligt Maryland Department of Labor, tillståndsgivning och förordningar, "En borgenär kan återta din bil om lån betalningar blir brottsligt, även efter en missad betalning." Delstaten Maryland ger en gratis "Köpare Beware" pamflett. Konsumenterna lär sig om fem former av anmälan i bilen återbördande processen. Dessa saker inträffar innan borgenären kan sälja låntagarens bil. Den "Kallelse till köpare"

Återtagande lagar i delstaten Maryland kräver ger en "Kallelse till Köpare" anger sina rättigheter. Primära rättigheter kretsar kring låntagare är försedd med en kopia av köpeavtalet. De måste också ha rätt att betala hela lånebeloppet i förväg. Dessutom har låntagaren rätt att lösa in fordonet. Fordonet kan endast lösas in om låntagaren betalar för skäliga kostnader som kreditgivare ådra för utmätning. Detta är förutom att betala det totala belopp som faktiskt betalas på fordonet.
"Diskretionär Notice"

en diskretionär Notice är en form med angivande av obetald skuld och avsikt att återta fordonet. Det ger återbördande datum, liksom beräknade kostnader för bogsering och lagring bilen. Om en borgenär beslutar att utfärda låntagaren en diskretionär tillkännagivande, måste det göras 10 dagar före repossessing fordonet. Emission av en "Diskretionär Notice" är inte obligatoriskt i Maryland. Detta meddelande, dock kan vara fördelaktigt att borgenären. Att misslyckas med att utfärda den diskretionära Notice hindrar borgenären från att återhämta rimliga avgifter de uppkommit som en följd av repossessing bilen.
Den "Obligatorisk Notice"

Efter ett fordon har varit återtas, måste borgenären utfärda låntagaren vad som kallas en "Obligatoriskt tillkännagivande." Ingår på meddelandet är ytterligare en påminnelse om låntagarens rätt till inlösen, samt uppgifter som hänför sig till platsen och återförsäljning av bilen. Detta meddelande måste skickas med certifierade post.

Borgenären måste behålla fordonet och inte försöka återförsäljning det under 15 dagar efter utfärdandet av det föreskrivet. Låntagaren kan betala de nödvändiga avgifterna och vidta åtgärder för att lösa in fordonet under denna tid.
Slutliga anmälan till Mitt
p Om låntagaren inte har agerat hittills, finns det fortfarande en sista möjlighet att lösa in fordonet. Borgenären måste underrätta låntagaren tio dagar före den faktiska försäljningen av bilen. Denna anmälan skall också göras av certifierade post. Maryland bil återbördande lagar ger konsumenterna möjlighet att lämna in klagomål mot borgenärer. Den som misstänker att deras rättigheter har kränkts kan kontakta Maryland kommissarie av finansiella förordningar.
"Intyg om återtagande"

Enligt Maryland Department of Motor Vehicles, syftet av "Certificate of Återtagande" är för "... överlåtelse av äganderätten till en övertagna fordon på ett intyg om titeln." Denna form är nödvändigt för borgenären att kontrollera äganderätten till en övertagna fordon. Även Certificate of Återtagande krävs för att sälja vidare fordonet, kan återbördande titlar typiskt tryckas och utfärdas till borgenärerna under samma dag. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100737.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.