Bil Återtagande Lagar i Louisiana

Louisiana Ytterligare Default rättsmedel Act och Meddelande om återtagande lagen tillåter en "säker party" eller "hyresvärd" för att ta besittning av en bil ("collateral") för betalningar som har fallerat, utan att gå till domstol , tillhandahålls särskilda villkor uppfylls. Lagen kräver att återtagandet göras utan att orsaka ett brott mot freden, vilket inkluderar: "olaglig inresa ... i en sluten bostad, vare sig låst eller olåst" och "muntlig protest från en gäldenär till repossessor mot återtagande före repossessor ta kontroll över säkerheten ... " Ursprungliga avtalet

ursprungliga avtalet eller leasing formulering måste innehålla uttalande: "Louisiana rätten tillåter återtagande av motorfordon utan rättslig process."
Betalningsförsummelse

utebliven betalning av två på varandra följande betalningar från förfallodagen eller, om delbetalningar är oftare än varje månad, då utebliven betalning under en period av 60 dagar utgör standard.
Notice of Intent och licensiering

Återtagande inte kan göras innan du skickar ett skriftligt meddelande om avsikt att gäldenären /s, vid den senast kända adress, som innehåller den specifika frasen: "Louisiana lag tillåter återbördande av motorfordon . utan vidare eller rättsprocessen "Återbördandet agenten måste inneha ett tillstånd som utfärdats av delstaten Louisiana tjänstgörande finansiella institut, om en bärgningsbil används, måste ägaren eller operatören, hålla en common carrier certifikat utfärdat av Louisiana Public Service kommissionen.
Arkivering

säkrade parten, inom tre dagar efter återbördande, måste lämna ett meddelande om återtagande med Recorder av inteckningar i församlingen där bilen var belägen och med lämplig representant. Om gäldenären senast kända hemvist var i valdistrikt för fredsdomare domstol, skulle konstapeln av denna domstol vara den ansvarige tjänstemannen. Om gäldenären är i stadens gränser, att tingsrätten konstapel eller marskalken skulle vara representativt. Annars skulle sheriffen för den församling där gäldenären är bosatt vara rätt tjänsteman.
personlig egendom

begäran av gäldenären, skall den säkrade parten återlämna några personliga tillhörigheter kvar i bilen. Trettio dagar efter utmätning, är några personliga tillhörigheter i bilen antas övergiven, och säkrade partiet inte längre är ansvarig för dem.


Balance Fortfarande grund

Återtagande av bilen upphäver inte skulden. Om bilen säljs för mindre än det utestående saldot gäldenären förblir ansvarig för resten. Om det fordon säljer för mer än balansen, skillnaden, mindre lagliga avdrag, till exempel kostnader för återtagande och förbereda bilen för auktion, kommer att återbetalas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100715.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.