Hur Hand en bil tillbaka till ett finansbolag

Inlämning bilen tillbaka till din finansbolag, en process som kallas utmätning, kan vara ett svårt beslut. Utforska alla andra alternativ innan du ger din bil tillbaka, eftersom återtagande kommer att skada din kredit i många år framöver. Dessutom har finansieringen institutionen rätt till, och ofta kommer stämma dig för eventuella resterande pengar betalas om fordonet har ett negativt eget kapital när banken säljer det vidare. Instruktioner
1

ringa banken som finansierade ditt fordon. Berätta företrädaren att du inte kommer att kunna göra betalningar och vill ha bilen återtas. Banken kan erbjuda för att hämta bilen, vilket är en rak återbördande, eller tala om var du kan lämna den, känd som en frivillig återbördande.
2

Ta alla dina ägodelar ur din fordonet. Var noga med att kolla under sätena, i ryggstöden och i bagageutrymmet. Eventuella eftermarknaden objekt kan tas bort om du återvänder bilen själv, men om din bil är plockas upp av ett återtagande företag, kanske du inte har möjlighet att börja ta delar eller tillbehör ur bilen. <
br> 3

Skapa ett enkelt brev eller dokument som ska undertecknas när du släpper ut din bil eller när den plockas upp. För att skydda dig mot orimliga återförsäljning avgifter, notera körsträcka och allmänna skick bilen, tillsammans med antalet nycklar, nyckelbrickor och andra föremål som du lämnar med fordonet. Banken kommer att sälja din bil, och du kommer att vara ansvarig för pengar som betalas på lånet än vad bilen säljs för.
4

Ta din bil till återförsäljare där du köpte den, till finansiera institution eller till en plats din bank har antytt, om du inte planerar att ha det plockas upp. Gör detta under kontorstid, medan någon är där för att ta dina nycklar. Tappa inte bort din bil utan att tala med någon för att kontrollera att nycklarna har överlämnats. Kontrollera att dokumentet är signerat.
5

Undersök brevet du får från finansinstitut ange priset bilen såldes för. Banken får skyldig dig pengar om din bil såldes för mer än du är skyldig. Om du är skyldig mer än bilen säljs för, kommer du att få ett brev från banken som anger vad du är skyldig. Banken har laglig rätt att samla in detta belopp. Du kanske kan arbeta fram en avbetalningsplan i denna situation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100703.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.