Återtagande Lagar i Arizona

Konsumenter som hamnar bakom på deras bil lån eller leasingavgift kan ha sitt fordon återtas av tillhörande borgenären . I Arizona , har en borgenär rätt att återta ett fordon om gäldenären är i dröjsmål . Däremot ger lagen också en gäldenär minst 10 dagar att lösa in fordonet . Kreditgivarens rätt till återtagande

I Arizona , en borgenär vars namn står på titeln för fordonet kan återta fordonet när en gäldenär inte fullgör sina lån eller leasing . Det finns ingen brottslighet minimum i Arizona , och borgenären kan återta fordonet utan ett domstolsbeslut eller annan rättslig åtgärd , förutsatt att det görs på ett sätt som inte stör freden .
Gäldenärens rätt att Lös

Gäldenären har minst 10 dagar i Arizona att bli aktuella på sina lån eller leasing och lösa in den övertagna fordon . Borgenären kan också bedöma rimliga juridiska avgifter och kostnader i samband med återbördande , vilket måste betalas i sin helhet , innan fordonet kan lösas .
Övriga krav
< p > Om 50 procent av den ursprungliga köpeskillingen har redan betalats av gäldenären , är borgenären skyldig att anmäla offentlig auktion för fordonet . Dessutom, om mindre än 50 procent har betalats men minst $ 500 har betalats , är borgenären skyldig att offentliggöra ett meddelande om offentlig auktion i ett område tidningen . Men om mindre än $ 500 har betalats , är en privat försäljning tillåten i Arizona utan föregående meddelande till den ursprungliga gäldenären .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100701.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.