Vad händer om den andra föraren är oförsäkrat?

En bil krasch kan vara en traumatisk och potentiellt livshotande upplevelse. Under ideala förhållanden finns det inga fysiska skador och båda förarna är försäkrade rätt att se till att eventuella skador täcks. Men ibland en förare inblandade i en olycka kan vara oförsäkrat, vilket orsakar problem för den försäkrade föraren. Att känna till fakta om vad som händer när den andra föraren är oförsäkrat hjälper dig att bättre förstå situationen och hur man bäst ska gå vidare. Oförsäkrade bilist Försäkring

De flesta stater kräver kompletterande försäkringsskydd allmänt känd som "oförsäkrade bilist försäkring." Denna försäkring, som sannolikt är inbyggd i din befintliga politik, är det för att täcka dig i händelse av att du är inblandad i en olycka och den andra föraren inte har Bilförsäkringar. Om din bil är skadad i olyckan och behöver repareras, eller om du är skadad och kräva läkarvård eftersom oförsäkrade föraren var fel på, kommer denna oförsäkrade bilist försäkring att betala för dina kostnader.
Täckning Gränser

ha oförsäkrade täckning bilist försäkring inte alltid helt täcka dig i händelse av att din bil är illa skadad eller om du har dyr medicinsk behandling. Oförsäkrade bilist försäkring har strikta gränser för täckning, som är en del av anledningen till varför denna ytterligare täckning kostar väldigt lite. Det kommer att betala ut ett högsta belopp som anges på er politik, och alla kostnader över detta belopp är ditt ansvar.
Stämma Driver


Om du står inför med en situation där utlägg överstiga det belopp din oförsäkrade bilist försäkring betalar du enligt din politik, så har du möjlighet att stämma den andra föraren i civil domstol. Det finns en kostnad förknippad med att driva denna linje också. Du kan behöva anlita en advokat och den andra föraren får inte ha några pengar att ge, även om en dom tilldelas. Ändå kan detta alternativ vara ett framgångsrikt sätt att ta igen förluster som orsakats av en förare som orsakar en krasch och var oförsäkrat.
Rättsliga påföljder för oförsäkrade
lagar

statliga variera när det kommer att krävas Bilförsäkringar, men de flesta platser kräver åtminstone någon form av ansvarsförsäkring för att täcka den andra föraren i en olycka. Det finns rättsliga påföljder för körning utan försäkring. Detta kan vara allt från flera hundra dollar i böter till böter plus Fjädring för drivaxel privilegier och även beslagtagna taggar bil och har en bil i beslag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/uninsured-motorist-insurance/94414.html

Previous:
Next:

Oförsäkrade bilist Försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.