Kalifornien Lagar för Underinsured Bilister

Varje stat är ansvarig för att fastställa sina egna försäkringar lagar. I Kalifornien, kräver lagen att bilister har minst $ 15.000 som är värda av försäkring. Trots lagen, många människor hamnar i kollisioner och visar sig vara oförsäkrade eller underinsured. UIM Defined

I Kalifornien, låter försäkringsrätt för agenter att sälja två typer av försäkringar för att skydda mot underinsured bilister (UIM). UIM är den typ av försäkring som skyddar specifikt mot skador orsakade av människor som har försäkring, men som har mindre täckning än vad som behövs för att täcka de totala skadorna i olyckan. Oförsäkrade bilist (UM) försäkring skyddar mot oförsäkrade förare. Den försäkring Vetenskapsrådet hävdar att nästan 20 procent av människor som kör i Kalifornien har någon försäkring, vilket gör detta till ett viktigt politiskt att bära. Addera fel Party

Tanken bakom UIM eller UM är att den täcker den person som innehar den, om han behöver för att söka en större summa pengar än vad som täcks av försäkringen för den person på fel i en olycka. Eftersom det bara är skyldig att göra $ 15.000 värde av försäkring för att täcka personskador, och $ 5.000 till täcker skador på fordon, det finns en god chans att skadorna på en bil eller sjukvårdskostnader kommer att överstiga detta belopp. Om en person har UIM och den andra parten endast har den minsta täckning, en UIM försäkring betala för att täcka de ytterligare skador.
Underinsured ersättningar
p Om du är en underinsured förare och hamna i en olycka som orsakats av en annan förare, har du fortfarande rätt att begära skadestånd från honom, men du har bara rätt att söka vissa typer av betalningar. Du kanske kan kräva skadestånd för medicinska räkningar eller förlorad lön. Andra skador, såsom smärta och lidande eller fysiska handikapp eller missbildningar, kan inte sökas om du inte kan bevisa den andra parten var körning under påverkan av alkohol eller droger.
Andra faktorer

När en person är inblandad i en trafikolycka som orsakar skada eller skadestånd och hon är underinsured, kan en advokat råda sin klient att undersöka andra källor från vilka skador kan sökas. Marvin Lanter, en advokat i Los Angeles, stämde en gång staden Los Angeles efter att ha konstaterat att en faktor i olyckan varit vägförhållanden. Summan av kardemumman är att om den andra föraren är underinsured, behöver pengar för att betala skadestånd för att komma från någon annanstans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/uninsured-motorist-insurance/94412.html

Previous:
Next:

Oförsäkrade bilist Försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.