North Carolina Bilförsäkringar Lagar

North Carolina började registrera motorfordon 1909. Eftersom antalet bilar på North Carolina vägarna ökat, så har antalet olyckor, tillsammans med antalet oförsäkrade bilister. Staten beslutade obligatorisk bilförsäkring i 1957, enligt North Carolina Department of Transportation Division of Motor Vehicles. Maintanence of Insurance

delstaten North Carolina kräver att alla fordon som omfattas av miniminivåer för ansvarsförsäkring. Bevis på täckningen måste tillhandahållas för att registrera ett fordon i staten och täckningen måste upprätthållas under hela den tid fordonet är registrerat. Om försäkringsskydd upphör av någon anledning, är fordonets ägare tvingas överlåta bilens registreringsskylt. Försäkringsbolag som erbjuder strategier för fordon som är registrerade i North Carolina är skyldiga att meddela avdelningen för motorfordon helst en policy avslutas. Fordonsägare måste re-certifiera sin täckning eller vända sig i sina tallrikar fordonsregister inom 10 dagar efter anmälan, eller bli föremål för straffavgifter.
Ansvarsförsäkring

Ansvarsförsäkring är uppdelad i två kategorier (personskada täckning och egendomsskador täckning), enligt North Carolina Department of Insurance. North Carolina Fordon Financial Responsibility Act från 1957 instiftade ett krav på att förare i staten upprätthålla miniminivåer för ansvarsförsäkring. Miniminivåer för täckning har uppdaterats sedan dess. Som av 2010, är ​​den lägsta nivån för personskada för en enda person $ 30.000 och den lägsta nivån för personskada för alla personer som är inblandade i en enda olycka är $ 60.000. Den lägsta nivån av täckning för skador på egendom för en enda olycka är $ 25.000 beroende på Avdelningen för motorfordon.
Oförsäkrade bilist

Alla licensierade förare i North Carolina är kräva enligt lag att inkludera täckning för oförsäkrade /underinsured (UM /UIM) bilister som en del av sina försäkringar, som från den 1 januari, 2009. Allmän stadga 20-279,21 (b) (3) och (b) (4) kräver UM /UIM politik för att ge personskada täckning begränsar lika med den högsta gräns för skadeståndsansvar för någon bil omfattas av policyn. Oförsäkrade bilist försäkring ger personskador och skador på egendom täckning i händelse av en olycka som orsakas av en förare som inte har försäkring. Under-försäkrade bilist försäkring ger täckning för personskador som är utöver det vid fel drivrutin policy. Den täcker inte skador på egendom, enligt North Carolina Department of Insurance.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/uninsured-motorist-insurance/94406.html

Previous:
Next:

Oförsäkrade bilist Försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.