Lagar om förare försäkring i Georgia

delstaten Georgia erbjuder mycket i vägen för historien, skönhet och södra gästfrihet. Georgien förare, som i andra stater, måste följa vissa lagar Bilförsäkringar och krav för att beviljas förmånen av körning. Medan bilförsäkring lagar i Georgia liknar försäkring lagar i många andra stater, följande är några specifika. Minsta Täckning

Georgia lag kräver att alla bilister att bära försäkring olycka ansvar för varje fordon som de äger. Föraren måste ha minst $ 25,000 per person i skador, $ 50.000 för kroppsskada av två personer eller fler och $ 25.000 för skada på egendom. Dessa miniminivåer är ofta kallad "25/50/25" för att enkelt klassificera kraven. Ett varningens ord: Dessa miniminivåer är avsedd att skydda andra förare från olyckor du orsakar. Denna minsta täckning kommer inte att betala för eventuella skador på ditt fordon, person eller egendom i händelse av en bilolycka. Addera Tort System

Georgien följer den skadeståndsgrundande systemet när det kommer till trafikolyckor. Skadeståndsrätt kräver att en av de inblandade parterna i en olycka måste vara att skylla. På grund av detta skadeståndsgrundande systemet, är Georgia bilister inte skyldig att göra personskada försäkring eller oförsäkrade /under-försäkrade bilist skydd. Till exempel, anta att du har ett minimum-required försäkringsskydd och du hamnar i en olycka med en oförsäkrade bilist. Tort kräver en av er att vara "fel." Om det är du, kommer din försäkring täcker oförsäkrade partiets skadestånd. Om emellertid den oförsäkrade bilist vid fel, kan du vara ute på tur i termer av att återhämta pengar från honom.
Påföljder

Georgien bär tungt straff för de som fångas körning utan Bilförsäkringar. CarInsurance.com uppger att bli upptäckt kör utan försäkring i Georgien kommer att resultera i en 60 - till 90-dagars avstängning av körkort. Utan ordentlig försäkringsbevis, tillåter Georgien inte invånarna att registrera eller förnya registrering av fordon eller körkort. Om en förare dras över eller i en olycka och kan inte ge bevis på försäkring, kan hennes bil bogseras. Körning utan försäkring bär också med sig flera böter om de fastnar.
Undantag

Georgia erbjuder vissa undantag till sina försäkringsbolag lagar om täckning och minimikrav. Till exempel är bilister inte skyldiga att försäkra obrukbara fordon, återtagna fordon eller fordon som har stulits. Likaså behöver bilister inte att försäkra havererade, räddas eller junked fordon eller fordon med ett utgånget hyresavtalet. Fordon som används säsongsvis eller för jordbruksändamål, såsom jordbruk utrustning, inte kräver Bilförsäkringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/uninsured-motorist-insurance/94405.html

Previous:
Next:

Oförsäkrade bilist Försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.