Påföljder för körning utan bilförsäkring i Storbritannien

Efter att ha passerat ditt körkort och köpa en ny bil, är nästa sak du bör syfta till att göra försäkra din bil innan du börjar köra i Storbritannien. Att köra din bil eller så att den kan köras på allmän väg utan försäkring är ett brott och kan resultera i en eller flera former av straff. Storbritanniens Department for Transport, eller DfT, tillsammans med polis och Bilförsäkringar industrin ständigt samarbeta för att finna sätt att förhindra oförsäkrade bilar, som kostar oskyldiga förare uppskattningsvis £ 300.000.000 per år. Maximistraff

körning utan bilförsäkring anses vara en absolut brott. Om du är dömd för detta brott, kan du få böta upp till £ 5.000. Dessutom, när de utför vägkontroller stickprovskontroller, polisen har befogenhet att utfärda en on-the-spot böter på £ 200, och upp till åtta poäng straff, att felande bilister. Regelbundna poliskontroller leder till övertygelsen om uppskattningsvis 300.000 oförsäkrade brittiska förare varje år. För att undvika att bli en statistik, det finns två typer av bilförsäkring för dig att köpa -. Omfattande bilförsäkring och tredje part, brand och stöld försäkring, vilket är obligatoriskt men ger endast tredje part skydd i händelse av en trafikolycka

Godkännande av straffpoäng

Efter att ha mottagit en polis eller domstol böter för körning utan bilförsäkring, kommer du vanligtvis också få sex till åtta straffpoäng, som kommer att godkännas på förarens licens. Du kommer att krävas för att sända båda delarna av din brittiska körkort - foto kort och papper motsvarighet - till Driver and Vehicle Licensing Agency, eller DVLA, för godkännande. Straffpoäng i sex år på en licens.
Kördiskvalifikationen


Om du ertappas med att köra utan bilförsäkring, kan polisen besluta att skicka dig till en magistrat domstol. Beroende på hur allvarlig händelsen leder till domstol utseende, kan domaren beordra en omedelbar diskvalificering från körning, vilket resulterar i din licens återkallas. Du kommer att tvingas överlåta ditt körkort omedelbart efter det att förbudet införs. Ta emot alltför många straffpoäng kan också vara problematiskt, särskilt eftersom ådra mer än sex poäng också resulterar i en automatisk diskvalificering.
Förlust av fordon

Bland andra befogenheter som skänkt den brittiska polisen är makten att beslagta och, i förekommande fall, förstöra beslagtagna oförsäkrade fordon som inte har hämtats inom en fastställd tidsfrist. Detta är oavsett ålder eller skick bilen körs utan försäkring. För att återfå innehav av ditt fordon, kommer du bli skyldig att betala den fasta straff och presentera ett giltigt certifikat bilförsäkring innan de kan släppa din bil till dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/uninsured-motorist-insurance/94403.html

Previous:
Next:

Oförsäkrade bilist Försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.