Vad är en SR22?

En SR-22 är ekonomiskt ansvar försäkring som ofta beställs av domstolar eller statliga myndigheter för att visa att du har ordentlig ekonomisk försäkring. SR-22 krav för varje stat är annorlunda, men det är ofta nödvändigt om en persons körkort har dragits in av olika skäl. SR-22s arkiveras av försäkringsbolaget med staten som visar att du har bilförsäkring. Kraven varierar från stat

Illinois, är SR-22s krävs för problemförare lag, där meddelandena arkiveras direkt med statssekreteraren kontor. Den försäkring krävs för bilister som har fått sina körkort svävande, har otillfredsställda fordonsrelaterade domar mot dem i domstol, och som har tre eller fler fällande domar för obligatoriska försäkringar kränkningar. Täckningen av en SR-22 körningar mellan $ 20.000 för en dödad person som skadades eller, $ 40.000 för två eller flera personer, och $ 15.000 för skada på egendom. Addera DUI Focus

I Oregon, kraven för en SR-22 är något annorlunda. Där måste en förare köpa en SR-22 om han har underlåtit att tillhandahålla bevis om ansvarsförsäkring dömts för körning utan försäkring, varit inblandad i ett oförsäkrat olycka, ansökt om en motgång eller provanställning tillstånd, eller hade körning privilegier återinföras efter en rattfylleri fjädring. I Kalifornien måste en SR-22 köpas om en förare grips för rattfylla.
Treårigt Krav

I många stater som Illinois och Oregon, SR-22s skall bevaras i 36 månader. Om SR-22 bortfaller, skall försäkringsbolaget underrätta utrikesministern där SR-22 har utfärdats. Ditt körkort kommer att avbrytas tills det förnyas på 36 månader börjar klockan över. SR-22 krav kommer också att följa dig från stat till stat. Om föraren har en SR-22 i en stat, kommer hon att krävas för att hålla SR-22 aktuellt att ta emot och behålla ett körkort i sitt nya tillstånd.
ansökningsavgift >

staterna kommer också att kräva en engångsavgift ansökningsavgift för att hålla din SR-22 på fil. Dessa avgifter är normalt $ 25, men vissa stater kan ta mer betalt. Ansökningsavgiften är för en enskild fordran. Till exempel, om din försäkring täcker dig och din make och din make behöver också en SR-22, måste du betala en ansökningsavgift för den personen också. Om du standard på din SR-22 och förnya det, kommer du att få betala ansökningsavgiften igen.
Alternatives

Vissa stater kan tillåta dig att lämna in ett alternativ till en SR-22 som bevis på ekonomiskt ansvar, men det kommer att komma till en kostnad. I Illinois, kan föraren sätta in $ 55.000 med statens kassör kontor. Föraren kan även skicka in en borgen eller fastigheter obligation med domstolen i posten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/uninsured-motorist-insurance/94400.html

Previous:
Next:

Oförsäkrade bilist Försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.