Vad är SR-22 arkivering?

En SR-22 arkivering är ett intyg eller dokument som utfärdats av en auto försäkringsbolag till staten Department of Motor Vehicles, som intygar att en förare har Bilförsäkringar på plats som uppfyller statens minsta ansvar gränser . Funktion

Upon a förarens begäran kommer en bil försäkringsbolag lämna en SR-22 med staten Department of Motor Vehicles när försäkringen har förvärvats. Registret fungerar som ett bevis på att den enskilde har köpt bilförsäkring som uppfyller de minsta ansvar krav för just den staten. I grunden är det en certifiering ger föraren ekonomiska ansvar i händelse av en olycka. Du behöver inte äga en bil behöver en SR-22.
Enskild stat Krav

SR-22 varierar från stat till stat. Det finns ingen universell krav. Vissa stater, som New York och North Carolina, kräver inte en SR-22. Men många andra stater, däribland Kalifornien och Alaska gör kräver det, och graden av täckning för minsta ansvar varierar inom dessa stater.
P Om en förare förvärvar en SR-22 form i ett tillstånd som kräver det, och därefter flyttar till en stat som inte ska föraren ändå fortsätta att täckningen tills SR-22 arkivering är slut. Till exempel, om en förare bosatt i en stat som kräver en högre nivå av minsta ansvar täckning och sedan flyttar till en stat med en lägre nivå av erforderlig täckning, att högre täckning måste bibehållas tills fönstret av kravet ändar.
Addera När är en SR-22 krävs?
SR-22 krävs för hög risk förare.

En SR-22 arkivering krävs när en förare är inblandad i en bilolycka och inte har tillräcklig ansvarsförsäkring på plats vid tiden för olyckan. Körning med en uppskjuten licens och kränkningar trafik för bristen av försäkring är också vanliga orsaker till varför en SR-22 arkivering kan krävas av staten Department of Motor Vehicles. En domare kan beordra en förare att förvärva en SR-22 samt.
Enforcement
Polisen kommer inte att verifiera närvaron av en SR-22.

state Department of Motor Vehicles är kronofogdemyndigheten som säkerställer en SR-22 arkivering sker. Brottsbekämpning kräver inte heller kontrollera att föraren har en SR-22. En SR-22 blankett krävs inte att vara i fordonet under körning. Syftet med en SR-22 arkivering
Syfte

är att se till att en förare upprätthåller en tillräcklig täckning för en viss tidsperiod, vanligen tre år. Detta bevisar att föraren har försäkring och har hållit aktuell med sina försäkringsersättningar. En förfaller i försäkring, eller en annullering av bilförsäkring, kommer att resultera i auto försäkringsbolaget lämna en SR-26 för att visa att föraren inte längre bära tillräcklig försäkring med bolaget.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/uninsured-motorist-insurance/94399.html

Previous:
Next:

Oförsäkrade bilist Försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.