Georgia oförsäkrade bilist täckning Law

oförsäkrade bilist täckning försäkrar en förare mot skador orsakade av en annan bilist som inte har ansvarsförsäkring eller inte har tillräcklig försäkring. Det är tänkt att betala för medicinska och egendom reparationskostnader så att skadade förare är inte ansvarig för att betala dessa kostnader själva. Syfte

delstaten Georgia kräver att alla förare ha försäkring. Men, lyder inte alla lagen, och inte varje stat kräver Bilförsäkringar. Om en oförsäkrade förare orsakar en olycka som leder till skada eller skada en annan part kommer att föraren hållas straffrättsligt ansvariga för hans eller hennes brist på försäkring. Men, utan oförsäkrade bilist täckning, har den skadelidande ingen utväg än att begära skadestånd i civil domstol. Detta kan ta tid och pengar. Det finns ingen garanti för att at-felet föraren har möjlighet att betala eventuella skadestånden.
Potentiella kostnader

med någon olycka, en kollision med ett oförsäkrat part kan leda till personskador och skador på egendom. Den skadade kan drabbas av kostnader i samband med vård, recept, förlust av arbete eller ens permanent invaliditet eller dödsfall. Sjukvårdsförsäkring får inte betala för skador i en bilolycka. Skadade fordon kräver reparation, och föraren kan behöva hyra en bil medan hans eller hennes fordon servas. Utan oförsäkrade bilist täckning, måste alla kostnader betalas av den skadelidande.
Försäkringsgivare

oförsäkrade bilist täckning är utfärdat av en persons eget försäkringsbolag. Denna person köper försäkringen och betalar premien. Försäkringsgivaren betalar endast om en olycka orsakas av en annan förare och om föraren inte har försäkring eller inte har tillräcklig försäkring för att täcka skadorna. Försäkringsgivare är nu skyldiga att erbjuda denna täckning tillsammans med ansvarsförsäkring. Oförsäkrade bilist täckning är valfritt, men en försäkringstagare måste vägra täckning skriftligt om han eller hon inte vill köpa den.
Underinsured Bilister före 2009

oförsäkrade bilist Täckning kan också användas om kostnaderna för en olycka överstiga den vid fel förarens försäkringsbolag. I detta fall är det vid fel drivrutin sägs vara "underinsured", vilket innebär at-felet föraren inte har tillräcklig försäkring för att täcka alla andra förarens skador. Före den 1 januari 2009 kunde endast den del av oförsäkrade bilist täckning som översteg vid fel förarens skuldtäckning användas. Till exempel, om at-felet föraren hade $ 50.000 i skuld täckning och den skadade föraren hade $ 50.000 i oförsäkrade bilist täckning, inga kostnader skulle täckas av den skadade förarens politik. Den totala täckningen skulle vara $ 50.000.
Underinsured Bilister och med januari 2009

med den 1 januari 2009 kan mängden oförsäkrade bilist täckning läggas till det belopp av vid fel förarens ansvar politik. Så, i det tidigare exemplet, skulle $ 50.000 i skuld täckning läggas till $ 50.000 i oförsäkrade bilist täckning, vilket resulterar i total täckning av $ 100.000. Detta är ofta kallad "stapla" täckning. Denna bestämmelse blev lag av guvernör Purdue. Vid tidpunkten för undertecknandet, hade 23 andra stater redan liknande lagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/uninsured-motorist-insurance/94398.html

Previous:
Next:

Oförsäkrade bilist Försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.