Vad är en oförsäkrade bilist?

Oavsett vilken stat du bor, enligt lag, måste varje förare köpa bilförsäkring. Men en procent av förarna inte äger bilförsäkring. Förare utan försäkring är allmänt känd som oförsäkrade bilister. Körning utan försäkring är en risk. Om en oförsäkrade bilist orsakar en olycka, kan den skadelidande återhämta aldrig rätt mängd pengar att betala skadestånd till sin egendom, samt nödvändiga medicinska räkningar. En stor andel av försäkrade förare köper oförsäkrade bilist täckning som ett skydd. Risk Factor

köra ett fordon är en risk, oavsett en persons ålder eller kön. Olyckor och andra faror är en möjlighet vid bilkörning. Täcker kostnaderna för en olycka kan bli dyrt, särskilt för föraren som orsakade olyckan. Därför är de flesta förare köper bilförsäkring. Ändå är inte alla förare har erforderlig försäkring. Att köra ett fordon utan ansvarsförsäkring i enlighet med respektive stats lagar är olagligt. Detta är vad staten anser vara en oförsäkrade bilist.
Oförsäkrade bilister

Körning utan försäkring är den vanligaste formen av en oförsäkrade bilist. I försäkringsvillkoren, kan ett oförsäkrat bilist hänvisar också till någon vars försäkring inte uppfyller specificerade krav skadeståndsansvar gräns för en viss stat, eller någon vars försäkringsgivare vägrade att betala en fordran eller var oförmögen att betala fordran. En annan instans av en oförsäkrade bilist är en förare som begår en hit-and-run olycka som orsakar fysiska skador och personskador.

I samtliga fall är den skadelidande den som lider mest.

Skälen till att en förare inte kan ha försäkring varierar med varje omständighet. En vanlig uppfattning är bristande ekonomi gör att vissa människor att köra utan försäkring. Den Insurance Journal konstaterar att, i tider av låga ekonomiska förhållanden, andelen oförsäkrade förare ökar. Oavsett omständigheterna, körning med försäkring är en nödvändighet.
Nackdelar med Driving oförsäkrade
p Det finns rättsliga följder för en förare utan bilförsäkring i varje stat , men hur allvarliga konsekvenserna varierar. Om du kör utan försäkring, riskerar du att din körning privilegier återkallas. En oförsäkrade förare har inte rätt till skadestånd tålas i en olycka, om han eller hon är fel. Enligt Expert Law Webbplats, en online-webbplats som tillhandahåller juridisk rådgivning, flera stater begränsa rättigheterna för en oförsäkrade bilist att göra anspråk på skadestånd på grund av smärta och lidande.
P Det finns ingen försäkringsgivare för oförsäkrade bilist till falla tillbaka på att betala för eventuella skador till målsäganden. I vissa fall kan den oförsäkrade föraren vara skyldig att betala för skadorna på grund av personligt resurser, vilket kan orsaka ekonomiska svårigheter. Även om oförsäkrade bilist är inte fel i en olycka

, är han fortfarande i strid av lagen och kunde få ett citat.
drabbad part

nå en uppgörelse med en oförsäkrade bilist efter en olycka han orsakat kan vara betungande. Medan offret har rätt att vidta rättsliga åtgärder mot oförsäkrade bilist, kan han återfå aldrig det totala beloppet från skador som uppstått på grund av olyckan.

En olycka med ett oförsäkrat bilist orsakar fysiska, känslomässiga och monetära oroligheter för offret. Dock är ångest undvikas.
Oförsäkrade bilist täckning

flesta försäkringsbolag erbjuder en oförsäkrade bilist klausul. Denna bestämmelse fungerar som ett skydd för den försäkrade, eftersom det lönar sig för skador på förare och passagerare, samt skador på egendom upp till gränsen som anges på försäkringsbrevet.

Oförsäkrade bilist täckning rekommenderas. Enligt en artikel på Insurance.com uppskattade Försäkring Vetenskapsrådet att i vissa stater, är andelen oförsäkrade förare nära 25 procent.

De flesta stater kräver att försäkringsagent att erbjuda oförsäkrade bilist täckning till en blivande klient. Dock kan den försäkrade välja att avvisa täckning trots rekommendationen från försäkringsagent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/uninsured-motorist-insurance/94389.html

Previous:
Next:

Oförsäkrade bilist Försäkring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.