Varför ska du få försäkring när du hyr bil

När du hyr en bil på semester eller affärsresa, kommer du att ställas inför beslut om att köpa försäkringsskydd från hyra bil företaget. I vissa fall kan du vara duplicera omfattningar så att du skulle betala extra för något du inte behöver. Men det finns situationer när man köper biluthyraren täckningen vettigt. Typer

hyrbil företag erbjuder en mängd olika omfattningar. En förlust skador waiver (LDW) och en Skadeförsäkring (CDW) liknar omfattande och kollision skador täckning på en personlig auto politik som de betalar för stöld eller skada på hyrbilen. Ytterligare ansvar tillskott ger extra ansvar på toppen av det som erbjuds av din egen politik. Oavsiktlig täckning ger fördelar om du dör i en olycka och personliga effekter täckning skyddar dig om dina ägodelar är stulna från hyrbilen.
Betydelse
p Om du don ' t har kollision och omfattande täckning på din egen auto politik, rekommenderas det starkt att du köper CDW eller LDW avstående som erbjuds av biluthyraren. Annars kommer du bli skyldig att betala skadestånd på hyrbilen ur egen ficka. Om du har låg ansvarsgränserna kommer ytterligare ansvar täckning ger extra skydd vid din blir stämda för en vårdslös handling. Din auto politik får inte heller ge täckning om du reser utomlands, så hyra täckning kan fylla tomrummet.
Fördelar
p Om du köper den hyrbil täckning, kan du inte använda din egen försäkring för att betala för eventuella skador, vilket kan hålla dig i god status med ditt försäkringsbolag. Till exempel, om du bor i Pennsylvania, kan en försäkringsgivare avboka din auto politik om du har haft två at-fel olyckor i en treårsperiod. Om du tar hyrbil täckning och har en på-fel olycka med hyrbil, kan olyckan inte användas mot dig av ditt försäkringsbolag.


Missuppfattningar Din egen auto politik sannolikt inte kommer att ge täckning för personlig egendom i fordonet. Normalt skulle detta faller under en husägare försäkring. Om du inte äger ett hem eller som inte har någon typ av personliga innehåll täckning, kan du köpa biluthyraren innehåll täckning för att skydda dig om din egendom stulen.
Överväganden

Som ett alternativ till att köpa den hyrbil täckning, kan du också överväga att skaffa den från ditt kreditkortsföretag. Vissa företag erbjuder täckning för hyrbilar om du använder deras kort för uthyrningen. Ta dig tid att jämföra priser och omfattningar när du gör ditt beslut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/rental-car-insurance/94378.html

Previous:
Next:

Rental Car Insurance

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.