Frågor att ställa när du hyr bil

Hyra en bil kan rädda dig från att sätta extra miles på din egen bil under en lång bilresa, eller det kan bli en nödvändighet om din bil går sönder eller är inblandad i en olycka. Om du saknar information om hyra processen, men skulle du kunna betala mer än du hade räknat med. För att eliminera överraskningar, finns det några viktiga frågor du bör ställa din försäkringsagent och biluthyraren. Täcker Min personliga auto politik Rental?

Ring din försäkringsagent innan du hyr en bil och fråga vad politiska omfattningar, om någon, sträcker sig till en hyra bil. Till exempel kan din kollision täckning inte gälla en hyrd bil. Om så är fallet, överväga att köpa den hyra bolagets Skadeförsäkring att slippa betala en stor summa ur egen ficka i händelse av en olycka.
Har mitt kreditkortsföretag erbjuder hyra täckning?

Vissa kreditkortsföretag erbjuder uthyrning försäkringsskydd för liten eller ingen kostnad om du använder deras kort för att hyra en bil. Ring ditt kreditkortsföretag att fråga vad omfattningar den erbjuder, och under hur lång tid. Du kanske kan undvika det ofta dyr täckning som erbjuds av biluthyrningsföretaget.
Är jag täckt för stulna objekt?

Din husägare politik kan omfatta personlig egendom som stjäls från din egen bil. Om du har denna täckning, fråga din agent om det även gäller för en hyrbil. Om inte, överväga att köpa skydd från biluthyraren. Om du kommer att ha passagerare, råda dem att göra detsamma.
Kan andra köra bilen?

Du kanske planerar att dela körning på en lång resa . Om så är fallet, be biluthyraren om andra förare är tillåtna. Vissa företag tillåter endast hyresgästen att köra bilen, medan vissa tillåter andra drivrutiner för en extra avgift. Biluthyraren kommer att kräva namnet på varje extra förare. Addera Vad är Mätarställning Begränsningar?

Fråga om körsträcka restriktioner. Vissa företag erbjuder obegränsad körsträcka, medan andra tillåter endast ett visst antal fria miles per dag. En bra affär kan visa sig vara kostsamt på grund av överskjutande körsträcka avgifter på en lång resa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/rental-car-insurance/94375.html

Previous:
Next:

Rental Car Insurance

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.