Svenska Bil >> bilentusiaster >> Woodies >> Content

Vad är en Ford Huckster?

En "krämare" är inte en Ford modell, utan snarare en typ av konverterade fordon som används i början av 20-talet. Baksidan av denna typ av bil var ofta försedda med en trä låda som var fylld med varor till salu. Dessa varor kan sedan föras direkt till folket i samhället. Model T och Modell A Fords är två exempel på fordon som byggdes i skojare. Skojare

A "krämare" är en person som säljer små varor såsom frukt eller grönsaker. Idag kan du se en korvkiosk eller en tidskrift vagn på en stad trottoar. Den person som driver detta företag är en "krämare." I äldre tider var bilar omvandlats till skojare genom att bygga en träkonstruktion i ryggen så fordonen hade gott om plats för varor. Dessa var förhärskande under 1920, 1930 och 1940, och de ofta transporteras varor till kunder som bodde i avlägsna områden.
Funktioner

bakre delen av krämare var byggd av trä och liknade en nutida lastbilsflak säng. Sängen byggdes med en trä lock, och sidorna och bak var oftast lämnas öppen för att ge enkel tillgång till varorna. Läder eller bomull markiser kunde ofta komma ned från taket för att skydda varorna från sol och regn.
Ford skojare

En krämare skulle byggas på någon typ av bil eller lastbil, men eftersom Fords var så populär och utbredd på den tiden, var de vanligen omvandlas till skojare. Några exempel på Fords som byggdes i hucksters inkluderar T-Forden och modell A. Modell T tillverkades 1908-1927. Modell A ersatte den 1927 och tillverkades fram till 1931
Modern Ford skojare

skojare är populära restaureringsprojekt bland hobbyister och bilentusiaster,. De är allmänt kända som en form av "woodie." Gammal Ford, Dodge och Chevrolet bilar och lastbilar är återställd och sedan förses med en specialbyggd huckster säng. Ofta är dessa omvandlingar är mycket mer avancerade än sina tidiga 20-talet motsvarigheter, med färdig ved, drop-side paneler och andra förbättringar. Ford Model A bilar är särskilt populärt med projekt huckster restaurering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/woodies/93780.html

Previous:
Next: No

Woodies

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.