Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Registreringsskyltar på 1960

Även registreringsskyltar tjänar en utilitaristisk syfte först och främst, fungerar de också som små arbeten av grafik och små kapslar tid. Fast en gång ses som en enkel och nödvändig identifiering tagg, har tallrikar från 1960-talet och andra epoker blivit eftertraktade av entusiaster och samlare. Eftersom varje amerikansk stat har sin egen avdelning av motorfordon, historia och funktioner - inklusive design, utfärdande praxis och numrering - av 1960 registreringsskyltar varierar beroende på läget. Tidiga Registreringsskyltar

kunskap om registreringsskyltar innan 1960-talet hjälper entusiaster förstå ursprunget av plattor från decenniet. Begreppet fordon reglering verkade så tidigt som 1892, vilket ledde till införandet av registreringsskyltar 1903. Som de gjorde på 1960-talet och fortsätter att göra i modern tid, hjälpte registreringsskyltar stater registrera fordon och förare skatt. Medan järnplåt och porslin består tidiga plattor, blev tenn normen med 1920, vilket var ungefär samtidigt påstår började använda fånge arbetskraft för att producera plattor. Genom det sena 1950-talet, var plattorna inte standardiserade i storlek.
Början av sextiotalet

Av 1957 6 av 12 inches blev standard storlek för registreringsskyltar i alla amerikanska stater . Fram till omkring 1965, registreringsskyltar från många stater finns ofta detaljerad information och koder visar kongressens distrikt, län beteckningar och polisen trupp identifiering. Mitten av 1960 födde fåfänga plattan, vilket tillät förarna att anpassa bokstäver och siffror eller lägga distinkta grafik, ofta relaterade till politiska orsaker eller andra intressen.
Mid-till- slutet av sextiotalet

I vissa stater, såg mitten till slutet av 1960 införandet av likvagn och ambulans plattor. Denna tidsperiod också medfört stapplade registrering för civila fordon, löpte betyder plattor vartannat år. Den förskjutna systemet ledde så småningom till den moderna dekalen systemet. I slutet av 1960-talet, använde de flesta stater reflekterande folie producerad av 3M i tillverkningen av sina plattor. Denna folie ger plattorna ett reflekterande kvalitet användbar för att läsa dem på natten. Addera Sedan 1960

Sedan de infördes, har fåfänga plattor trivdes som ett medel för personligt uttryck och intäkt för staten, ofta doneras till orsaker såsom veteran vård och miljöskydd. Under 1970-talet introducerades antika plattor för vintage bilar och speciella plattor för amatör, eller skinka, radiosände operatörer. I början av 1990-talet, slutade de flesta statliga plattor visar kongressens distrikt, beteckningar landsting och koder polis. Staterna började förlita sig på datorer för att innehålla denna information.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93775.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.