Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Hur tjänst en luftkyld motor efter långvarig lagring

Efter en luftkyld motor har förvarats under ett antal år, det finns kontroller som du måste göra för att säkerställa att motorn kan avfyra upp igen. I de flesta fall kommer motorn vara tillräckligt skyddade från väder och vind om den förseglas och förvaras på rätt sätt - det är, med vevhuset fylls med ny olja och allt bränsle dräneras ut ur bränsletanken och förgasaren. Saker du behöver
ersätter bensin
slangar
Tändstift
Tändstift trådar
Visa fler instruktioner
Inspektion
1

Öppna suffletten och stötta den så att den sitter stadigt på plats. Ta bort alla spindelnät eller bon som kan ha byggts i motorrummet.
2

Inspektera gummislangar och sladdar i motorrummet, och särskilt bränsleledningar, för att se till att de inte är spruckna eller skadad. Om det finns tecken på sprickbildning, måste de bytas ut.
3

Lossa vingmuttern som håller luftrenaren på plats. Under detta är förgasaren. Med luftrenaren och elementet tas bort, kommer du att kunna se mekanismen inuti, kallad "butterfly". Kontrollera att se till att det inte finns något skräp som ligger på toppen av fjärilen, och att det inte verkar vara fastnat stängs.
4

Sniff området strax ovanför förgasaren. Du kommer att lukta antingen bensin eller terpentin. Om du luktar bensin, sedan bränslesystemet var lagras korrekt. Om du luktar terpentin eller något annat än gas, då bensinen har gått dåligt i bränsleledningarna och har bildat en slam. Detta kräver utbyte av hela bränslesystemet.
5

Kontrollera avgasröret att göra vissa att inga möss eller andra smådjur har bosatt. Addera service

6

Koppla bort det gamla batteriet från fordonet. Chansen är stor att det inte längre kommer att ha en avgift för mycket länge, men du kan få batteriet testat, om du vill behålla bilen så original som möjligt.
7

Tappa ur motoroljan och ta sedan bort oljefiltret. Även om bilen var lagras med ny olja inuti, kan oljan har inte samma smörjande egenskaper som den hade när den var ny, särskilt om bilen var lagras i mer än fem eller tio år. Byt oljefilter och avtappningspluggen och fyll motorn med ny olja.
8

Byt bränslesystemet om det behövs. Beroende på bil, och antalet år det har förvarats, kan detta innebära att ta bort bränsletanken, bränsleledningar, pump och spridare. Bränsletanken kan rengöras vid behov, men de återstående delarna ska bytas.
9

Installera ett nytt batteri i bilen, och sedan lägga bränsle på den rengjorda bensintanken. Försök att starta fordonet. Fordonet ska skjuta upp, men det kan inte köra för länge. Om det inte kommer att avfyras, börja med att byta tändstift, följt av tändkablarna och distributör. Om det behövs, byt ut startmotorn, och försök sedan motorn igen. Den bör starta rätt upp om kolvarna inte är fryst på plats. Om de är, då motorn förstörs och bör bytas ut om du tänker återställa fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93774.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.