Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Hur man identifierar tappning Hubcaps

Hubcaps är stål eller legering diskar som täcker hela eller en del av centrum hjulet. Vanligtvis dekorativt, dessa enheter skyddar hjulet från mindre skador och ge det ett snyggare utseende. Vintage navkapslar för bilar från 1940-talet till 1970-talet kan vara svåra att hitta, och bil konservatorer kan befinna sig i en svår situation eftersom du inte kan köpa de flesta av dessa navkapslar från tillverkaren något mer. Som sådan, kan säljarna av dessa navkapslar ut ganska lite för dem. Om du har en navkapsel, på eller utanför bilen, följ dessa steg för att identifiera den. Saker du behöver
mätdator tejp hotell med Internetanslutning
Visa fler instruktioner
1

Mät locket över centrum från början till slut. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra vilken typ av bil det navkapsel användes på och hur man kan lista det om du planerar att sälja det. Om tillgängligt, titta runt insidan kanten av däcket som den var monterad. Du bör hitta en serie bokstäver och siffror, t.ex. P175/65/R14. Numret efter R berättar däckets storlek. Även om det skiljer sig från din mätning, använd alltid dina däck numret om du har det, eftersom detta är branschstandard.
2

Bestäm vilken typ av navkapsel du tittar på. Det finns två typer - de som täcker hela hjulet och de som täcker bara en liten del i mitten. Dessa kapitäler kallas hund rätter. Mest veteranbilar hade lock som täckte hela hjulet.
3

Inspektera locket för eventuella kännetecken, såsom Cadillac eller Ford logotyper, så att du har någonstans att börja. På denna punkt kan du ta av locket till en auto återförsäljare eller en delar butik, men du kan också göra forskningen själv.
4

Gå online för vintage webbplatser hubcap samlare, såsom Hubcap Mike eller Hubcap Himlen. Väl där, välj den bil som matchar logotypen du har hittat. Klicka till exempel på Ford om du har hittat den stämplade häst eller Mustang. Mest vintage navkapslar kommer från gamla amerikanska bilfabriker, såsom Ford eller Chrysler.
5

titta igenom de tillgängliga navkapslar som hjälper dig att identifiera din, jämföra vad du har att de visade bilderna. Om tillgängligt, kan du beställa vanligtvis direkt från sajten. Tänk också på att lock som ser ut som hjulens ekrar eller som är en serie av koncentriska cirklar är mer benägna att vara vintage än andra, eftersom de var populära hubcap funktioner före 1980-talet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93757.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.