Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Bilar tillverkade av Mercury Under 1960

På 1930-talet Henry Fords son Edsel grundade Kvicksilver, ett bilföretag avsedd att överbrygga klyftan mellan de lyxiga modeller av Lincoln och prisvärda modeller av Ford. Efter år av blygsam framgång, företaget draghjälp av utseendet på en Mercury i 1955 filmen "Rebel Without a Cause" starring James Dean. Denna kommersiella framgångar fortsatte in på 60-talet, som Mercury rullas ut många minnesvärda modeller. Mercury Comet (1960)

tidiga Mercury Comet var baserad på Ford Falcon modellen och var ursprungligen avsett att ingå i Edsel varumärket linjen. När Edsel linjen misslyckades, tjänade Comet som en fristående fordon de första två åren av sin existens även om det såldes tillsammans med andra Mercury modeller på tiden innan de officiellt stämplad som Mercury bil 1962. Trots de inledande varumärkesfrågor, var snygga Comet en framgångsrik bil, tjänar nationell ryktbarhet genom att vinna tävlingar på spåren. Addera Mercury Meteor (1961)

Designad som en fullstor familjebil början var Mercury Meteor skapats vid ett kostnadsbesparingsprogram period i företagets historia. Efter att bli av med dyra Park Lane och modeller Montclair, presenterade Mercury Meteor, en låg kostnad alternativ för familjer i behov av en rymlig bil. Företaget valde att omplacera modellnamnet till en liten medelstor stil efter det första året, ett drag som underlåtit att betala av, eftersom försäljningen rasade och bilen avbröts efter 1963.

Mercury Marauder (1963)

original Mercury Marauder designen presenterade en stor bil med en hard-top och en V-8 motor, men den här stilen lämnade marknaden efter 1965. Vid slutet av årtiondet, väckte Mercury Marauder tillbaka för ytterligare två års tid, denna gång som en fullstor sportbil i lyxklassen. Med mycket lite konsumentintresse, var bilen igen fasas ut 1970, denna gång permanent. Addera Mercury Cougar (1967)

Baserat på designen av Ford Mustang är Mercury Cougar kallas ikoniska av Edmunds, som hävdar att det "tog sin plats i Pantheon av legendariska tidiga muskel bilar." Cougar fortsatte att spegla Mustang nästan identiskt för de första sju åren av produktionen, men gradvis förskjutits från prestanda till lyx. Under åren etablerat Cougar sig som Merkurius mest kända bil innan den avbröts för gott år 2002 med omstruktureringen av Ford.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93754.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.