Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Olika bil horn

Ett horn är en röst för din bil. Det berättar fotgängare och andra fordon för att stoppa, flytta eller påskynda, eller det kan meddela din ankomst innan ett datum. Även om de flesta bil horn låter ganska lika varandra, det finns olika typer av horn för specialfordon såsom polisbilar eller accessorizing din egen resa. Ljudet av ditt horn kan anpassas till din smak lika mycket som själva bilen. Elektromagnetiska Horns

flesta moderna bilar använda ett horn som består av ett flexibelt metallmembran, en elektromagnetisk spole, en switch och höljet för att förstärka ljudet. Anordningen fungerar så att när du honk överför en elektrisk ström går genom spolen för att göra membranet oscillera fram och tillbaka. De svängningar få luften att röra sig genom akustiska huset och producerar ett högt ljud. Det tar mycket kraft att producera ett ljud som ofta överstiger 90 decibel, så hornet använder mer ström än ens startmotorn.
Electric Horns

Elektriska horn är aktiverade via ditt bilbatteri och ser ut som högtalare som kan monteras på taket. Elektriska horn kan vara mycket högre än vanliga bilar horn. Polisbilar använder dem ofta för att få uppmärksamhet av en bilist. På den ljusare sidan, kan elektriska horn användas för att skräddarsy din bil på smarta sätt. Om du vill ha ett horn med en varg visselpipa eller några anteckningar från "Dixie" som bilen i tv-serien "The Dukes of Hazzard," få en elektrisk horn. En försäljare säljer även en musikalisk bil horn som är förprogrammerad med 34 olika låtar och en songbook med 148 andra låtar. Du kan också spela och spela in din egen 28-melodistämma.
Lufthornen

Du kanske har sett lufthornen på amatör sportevenemang att tillkännage slutet på ett kvartal. De är aerosol-formade burkar med en horn-formad topp som avger ett mycket högt ljud när man trycker ner. Air horn fungerar genom att komprimera luften i ett litet utrymme. När trycket släpps, orsakar det hornet att göra ett mycket högt ljud. Ambulanser, brandbilar och stora fordon använder ofta kompressortuta, men vem som helst kan få en för sin bil. Hornen kan kopplas för aktivering direkt genom ratten.
Bulb Horns

Bulb horn användes i början av bilar. Du förmodligen inte kommer att se dem används förutom av clowner på en cirkus. Glödlampan horn innehåller ett squeezable lampa som ger ett ljud genom en metall vass. Hornet var fäst vid förarsidan hos bilen för enkel åtkomst. De är mestadels av dekorativt värde i dag eftersom de inte kan producera höga ljud av modern bil horn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93741.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.