Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

1928 Chevy Specifikationer

1928 Chevrolet kom i några olika stilar, men alla var en del av National Series AB bil. Det gick i stort sett till en uppdaterad kopia av 1927 bilen för att konkurrera med Ford, som just hade infört Model A. 1928 Chevy hade en 4-tum längre hjulbas, en längre och rakare huva, längre linjer och karosseridelar. Motorn fick också ett uppsving vid makten. Motor

Även den fyrcylindriga, 171-kubik-tums motor hade visat sig vara tillförlitliga för Chevrolet, hade det inte ett rykte om att vara kraftfull --- därav dess ersättande med en sexcylindrig modell 1929. Den fick ett uppsving till 35 hästkrafter 1928 med ett kompressionsförhållande på 4,5 till 1. Chevy ändrade också borrning och slaglängd till 3 11/16 och 4 inches, respektive. Motorn hade ett ventil-i-huvudet konfiguration. Ju längre hjulbas gjorde bilen tyngre, upphävt den högre hästkrafter.

Motorn hade tre huvudlager. Den använde ett enda fat förgasare. En manuell choke hjälpte kontrollera mängden bränsle som matas till förgasaren under starter. En elektrisk startmotor antände motorn.
Drive Train

1928 Chevy satt på en 107-tums hjulbas och hade en manuell treväxlad växellåda och en koppling med en enda skylt. Axeln hade en halvflytande drift med en spiral bevel.

Suspension kom från semi-elliptiska bladfjädrar. Alla fyra hjulen hade trumbromsar --- en relativt ny innovation för biltillverkare. Bilen red på 4,5-by-30-tums däck. Bilarnas vikter varierade från 2.030 till 2.400 kg.
Modeller och priser

Medan motorn och totala storleken förblivit densamma för alla 1928 Chevrolet, del alternativ funnits så långt som modeller och typer av bil. En tvådörrars tränare som höll fem passagerare såldes för $ 585. En tvådörrars cabriolet sport Cabriolet med två dörrar för två till fyra passagerare, nytt samma år såldes för $ 695. En två-passagerare, tvådörrars coupe såldes för $ 595. The Imperial, den dyraste bilen, med fyra dörrar och plats för fem passagerare, säljs för $ 715. En tvådörrars, två passagerare roadster såldes för $ 495. En fyra-dörrars, fem passagerare touring bil som säljs för $ 495, och en fyra-dörrars sedan gick för $ 675. Hälften av Chevrolets såldes det året var tränare modellen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93722.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.