Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Så här importerar en Vespa Scooter till USA

Statliga och federala lagar reglerar införsel av många skotrar, inklusive vespor, tillverkade utanför USA. Navigera här minfält av regler kan vara skrämmande, vilket gör att importera en Vespa skoter komplicerat. De som inte vill ta itu med den omfattande uppdragen kanske vill köpa en Vespa genom en återförsäljare som kommer att hantera import pappersarbete för köpare. Instruktioner
1

När du har hittat en Vespa skoter från en utländsk skoter återförsäljare eller privata ägare som du vill köpa och importera, få skotern specifikationer från tillverkaren, Piaggio. Gör detta innan du köper. Bekräfta din scooter kommer att passera National Highway Transportation och säkerhetsmyndigheten säkerhetskrav genom att undersöka föreskrifter om NHTSA hemsida. Välj en annan skoter för att importera om ditt mål scooter inte uppfyller gällande NHTSA specificerade krav (överträda skotrar kommer att behöva ändras först eller kommer att spärras in).
2

Jämför skotern tillverkarens specifikationer med Naturvårdsverkets befintliga kriterier för ren skotrar. Gå EPA hemsida för att jämföra dina kontroller skoter föroreningar med de som är godtagbara för EPA (igen, bryter skotrar blir smog-testad och kommer att behöva ändras eller hindras från import).
3 < p> Kontrollera din statens föreskrifter om skotrar och motorcyklar för att bekräfta din skoter kan registreras innan föra den i. Kontakta din lokala avdelning av motorfordon per telefon eller på nätet för att kolla regler och vad skotrar är tillåtna och gatan lagligt i ditt tillstånd.

4

Hitta ett fordon avlastare i skotern ursprungsland för att hantera leverans av din scooter. Har skotern levereras till avsändaren av säljaren eller tillverkaren, du kommer att behöva betala fraktavgifter. Pre-betala dina punktskatteavgifter genom avlastaren (avsändaren kommer att informera dig om kostnaden och betala avgifter för dig) så att din scooter inte kommer att få höll upp för tullavgifter som betalas till tullen när den anländer i USA. Se till att du bekräfta med din speditör där första tullhamnen --- första landfall för amerikanska posten --- till USA kommer att bli så att du kan ordna med avsändaren för att få skotern riktas därifrån till den slutliga tullen porten närmast din hemposition. Kontrollera US Customs and Border Protection hemsida för att hitta amerikanska hamnar. Skotern förblir begränsad tills förtullas. Innan slutföra sjöfarten arrangemang, bekräfta att du har en kopia av avsändarens konossement (sjöfart paket detaljer och relaterad dokumentation) och eventuellt tidigare registrering dokumentation av skotern i avgångshallen landet.
5

Före scooter anländer till finalen tullhamnen ordnas med din speditör, fylla i formulär EPA 3520-1 från EPA webbplats och DOT HS-7 från NHTSA hemsida. Ge dessa former till tullkontoret vid destinationen porten. Dessa former kommer att intyga, om den godkänns av tullen, att din scooter rensar utsläpp och säkerhetsbestämmelser vid inspektion. Kontrollera att skotern innehåller en metallplatta på motorn från tillverkaren intygar scooter motorn uppfyller EPA regler eller skotern blir smog-testas av tullen. Vänta slutbesiktning skall utföras av tullen när skotern anländer till den sista hamnen. Tillåt tullen eller din avlastare att kontakta dig när din scooter är redo för upphämtning eller behöver ytterligare reparationer att passera inspektion.
6

Plocka upp din scooter på US tullkontoret efter tullen godkänner alla dina papper och skotern passerar besiktning provning framgångsrikt. Transportera din scooter hem och registrera den som en ny bil på din lokala avdelning av motorfordon. Se till att ta med alla dina signed-off importdokumentation med dig till registreringen så att avdelningen kan kontrollera skotern in i landet lagligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93703.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.