Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Skillnader mellan nya och vintage bilar

Veteranbilar är de som byggdes mellan 1918 och 1930, en produkt av den industriella revolution som följde i slutet av första världskriget Sådana modeller som Ford Model A, Cadillac V16, Jaguar XJ 6 och Fiat 500 var bland de första som massproduceras. De var också först med gemensamma drag i moderna bilar: motorer kyls av frostskyddsmedel och drivs av oktan bränsle, och fyra hjul bromsar. Stil funktioner från den tiden ingår mässing och krom. Tidiga bilar moderniserades med slutna kroppar. Men när det kommer till hantering, skiljer de sig avsevärt från dagens modeller. Mekanik
krom motorn var standard i en vintage bil.

Dagens bilar körs på elektroniska datoriserade system, i motsats till de mekaniskt rörliga delar som är gemensamma under vintage eran, under vilken förbränningsmotor, multi-ventils motor i fronten av bilen var nyskapande. Det var också förbättringar som gjorts under eran i växlingar, växellådor och fjädring.
Prestanda

Eftersom de är lättare i vikt, nya bilar är snabbare än vintage modeller, som också inte har enkel modern servostyrning. Däck på gamla modeller är smalare och har mindre tråd och grepp. Byta växel är långsam på gamla bilar, som verkar genom kopplingen. Och medan nya bilar har disk eller låsningsfria bromsar, veteranbilar inte.
Värdering

När du ställer premier, försäkringsbolag bil som högre kostnader och självrisker för nya bilar på grund av deras högre marknadsvärde och kostnaden för att ersätta delar i händelse av en kollision. Priser för veteranbilar är lägre eftersom deras ersättare värdet är mindre om de är stulna eller förstörda i ett vrak. För nya bilar, är allmänt försäkringsskydd standard. Ägare av veteranbilar kan söka täckning från ett försäkringsbolag som specialiserat sig på bilar med mer historiskt värde eller som har återställts eller ändrats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93701.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.