Svenska Bil >> bilentusiaster >> Veteranbilar >> Content

Ford 1934 Specifikationer

Det sista året av modell B var 1934, men bilar av denna era blev snabbt känt som V-8 Fords. En relativt lätt kropp drivs av en stark V-8 motor gjorde den här bilen snabbare än de flesta bilar på vägarna. Den 1934 Ford är en favorit bland bil samlare och folk som tycker att återställa äldre bilar. Det var också i denna tid som Ford började tillverka olika modeller under ett enskilt år - bilköpare hade 10 olika typer av 1934 Fords att välja mellan. V-8 motor

Ford kan ha haft fler modeller och stilar att välja på i 1934, men alla av dem hade V-8 motorer. Motorn introducerades 1932 när Ford hittat ett sätt att massproducera dem effektivt. Vid 1934, hade kinks utarbetats och motorn var i produktion i 20 år. V-8 var en V-8 L Flathead med 221 cubic inches. Motorn har en effekt på 85 hästkrafter, vilket var en ökning med 10 jämfört med föregående år, till följd av en förbättrad förgasaren. Med bil som väger under ett ton, gjorde den kraftfulla motorn det mycket snabbt. Borrningen och stroke-förhållandet var 3 1/16 och 3 3/4 inches. En standard kompressionsförhållande var 6,3-till-1.
Kapacitet och mått

V-8 motor presenterade en tre-växlad manuell växellåda i alla modeller och två- hjul, bakhjulsdrift. Bilen hade en toppfart på 65 mph. Den genomsnittliga vikten var 1825 £. Den 1934 Ford Deluxe Fordor modellen var 147 inches lång, med mindre modeller som är något kortare. Bilen var 57 inches bred och 63 inches tall. Bilen hade en 16-liters bensintank, höll 5 liter olja, 22 liter vatten för kylsystemet, 2,5 pints transmissionsolja och 2.25 pints differential vätska. Däck var 5,5-by-17 inches med stålekrar.
Paket

1934 Ford använde ett chassi, motor och drivlina för alla sina bilar. Ändå hade 10 modeller att välja mellan och tyst några alternativ. Skillnader mellan de fordon som används mer till stilen. Ford erbjöd en coupé med tre eller fem fönster, med fem-fönstret version med extra utrymme bakom framsätet. Sedans inkluderade Tudor och Fordor, vilket var det vanligaste. Victoria var den mest lyxiga och störst. Den Roadster och Phaeton var sportiga modeller. Den stationsvagn var i huvudsak ett verktyg lastbil, och det var en lastbil tillgängliga.

Varje modell hade standard och deluxe versioner. Standarden paketet ingick en justerbar förare sits och solskydd, takbelysning, handskfack och ett urval av inredningen. Den deluxe paket hade dessa poster och kåpa ljus, dubbla horn, dubbla bakljus, armstöd, cigarrettändare och askkopp. Den berömda rumble seat var ett tillval. En greyhound huvprydnad var också ett alternativ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/vintage-cars/93694.html

Previous:
Next:

Veteranbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.