Svenska Bil >> bilentusiaster >> roadsters >> Content

Historien om Cobra 427 Automobile

Cobra 427 är en modell av AC Cobra , en brittisk sportbil som tillverkas av AC Cars Group i början av 1960 . Bilen är också känd som Shelby Cobra och är en tvådörrars roadster som idag kan bära en prislapp på miljontals dollar . Historiska Origins

AC Cars , en av de äldsta biltillverkare i Storbritannien , presenterade sin första modell i en auto show 1903 . År 1961 begärde fd racerförare Carroll Shelby AC Cars att bygga honom en roadster med en V - 8 motor . AC Cars samarbetar med Ford för att installera en lättviktig , små block motor och AC Cobra föddes .
Tidiga versioner

första AC Cobra dubbades 75 Cobra Mark I och försågs med en 4,2 - liters , 260 motor . Den Mark II debuterade 1963 och presenterade rack - and- pinion styrning samt tvärgående bladfjädring . Ingenjörer arbetade för att placera större motorer i Cobra , men Mark II modeller utrustade med Ford 390 motorer underpresterat på banan .
Mark III

Cobra Mark III försågs med en Ford 427 motor samt ett nytt chassi och spiralfjäder fjädring . Den hade en topphastighet på 164 miles per timme. Cobra 427s var inte ekonomiskt framgångsrika och så småningom omgjorda för att passa 428 motorer . År 1967 slutade Carroll Shelby importerar bilar från Storbritannien .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/roadsters/93610.html

Previous:
Next:

roadsters

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.