Svenska Bil >> bilentusiaster >> roadsters >> Content

Corvette Convertible Fakta

General Motors presenterade Chevrolet Corvette sportbil för 1953 års modell. Den ursprungliga Corvette lanserade amerikanska roadster segmentet och blev en viktig och inflytelserik modell. Under åren har Corvette har funnits i flera karossutformningar, däribland en cabriolet. The Original Corvette

första generationens Corvette, såldes mellan 1953 och 1962, var endast tillgänglig som en cabriolet. Tänkt av berömda utformad Chevy Harley Earle, var det tänkt att framkalla små europeiska sportbilar, som blivit populär i amerikanska efter andra världskriget. Corvette cabriolet var också en två-dörrars, tvåsitsiga att uppfylla kraven för att bli stämplad en roadster. Corvette presenterade ursprungligen en hopfällbar sufflett som kan lagras under ett hårt omslag mellan passagerarutrymmet och sluten trunk. Corvette ursprungligen drivs av en 235-kubiktum inline-sex cylindrig motor, men den sena 1950-talet en V8 fanns liksom.
Evolution

1963 Corvette omarbetades. Den nya versionen var tillgänglig antingen som en coupe eller cabriolet, med det konvertibla modell säljer för ett något högre pris. Den nya cabriolet-modellen inte innefattar en stam, med suffletten förvaras i ett utrymme bakom stolarna och bensintanken med mycket av resten av utrymmet på baksidan av fordonet. Den 1963-modellen såg effektökning till maximalt 360 hästkrafter (beroende på hur motorn var utrustad) och produktion skulle fortsätta att växa under de närmaste åren. En 7,0 liters V8 infördes för 1966 som var tillgängliga i både Corvette Coupe och cabriolet, föra makten till 430 hästkrafter och befästa Corvette ställning som en av de mer kapabla amerikanska sportbilar. För 1968 Corvette var åter omgjorda men de konvertibla och Coupe karossutformningar var båda fortfarande erbjuds.
Senare Historik

konvertibla alternativet kvar som Corvette var återigen uppdateras för 1984 års modell. Den fjärde generationen Corvette använde en 5,7 liters V-8 motor. Denna Corvette är känd för att vara den första som produceras från gjuten plast, vilket innebar ett stort avsteg från tidigare korvetter med kroppar byggda av glasfiber. Utöver det konvertibla, var en kombi modellen erbjuds med en bakre liftgate och lastutrymme öppet för kabinen. Det konvertibla presenterade en fällbar sufflett liknande den tidigare Corvette konvertibler, och återigen ingen trunk erbjöds på konvertibeln. Den femte generationen Corvette kom 1997 och var tillgänglig som en kombi eller cabriolet. Stammen returneras som ett separat utrymme bakom suffletten.
Påhängsvagnar Konvertibler

Corvette har funnits i flera karossutformningar som kan kallas semi konvertibler. Dessa inkluderar en targa top som infördes 1984. Detta i ett stycke topp kunde avlägsnas med fast bakrutan kvar på plats. Targa topp var ett populärt alternativ på fjärde-och femte generationens Corvetter, och prissattes under en jämförbar modell med en fullständig sufflett. T-tops var också en del av Corvette styling börjar med den tredje generationens modell 1968. Dessa tak presenterade ett fast centrum bar med två löstagbara paneler som är förbundna med fönsteröppningar. T-tops fanns tillgängliga under tredje och fjärde generationens Corvette produktion liksom.
Aktuellt Corvette Convertible

nuvarande Chevy Corvette representerar bilens sjätte modell generation. Infördes 2005, är Corvette Convertible kostar flera tusen dollar över en jämförbar utrustade Corvette coupe. Båda stilarna drivs av Chevy s 6,2 liters LS3 V8-motor. Corvette cabriolet innehåller fortfarande en liten trunk bakom den övre lagring. Två aktuella högpresterande Corvetter, Z06 och ZR1, erbjuds endast som varianter av coupe kaross. Detta var också fallet med flera tidigare prestanda Corvette upplagor och stjälkar från större strukturella styvheten i Coupe-modellen gör den mer lämpad för racing applikationer. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/roadsters/93588.html

Previous:
Next:

roadsters

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.