Svenska Bil >> bilentusiaster >> roadsters >> Content

Triumph TR6 Information

Triumph TR6 var den brittisk-baserade Triumph Motor Company mest populära sportbil i TR-serien. Tillverkas från 1969 till 1976, var de flesta TR6s exporterades till USA. Även om TR6 var ett fint exempel på sportbil utförande, har det producerats under biltillverkaren mest turbulenta perioden under ägandet av British Leyland Motor Corporation, som upplever svår arbetsmarknad och kvalitetsfrågor kontroll - men nästan 100.000 TR6s producerades. Origins

TR6 är efterföljaren till den mycket liknande och kortlivade TR5 som producerades under 1967 and1968. Den TR5 var i huvudsak en stop-gap mellan TR4 och TR6. I själva verket delade TR6 många av TR4 mekaniska komponenter och kaross. Den stora styling skillnaden mellan TR6 och dess föregångare är den fyrkantig utseendet på näsan och bakre däck, baserat på rekommendation av coachbuilder Karmann.
Specifikationer

TR6 sitter på en 88-tums hjulbas, mäter 155,5 inches lång, är 61 inches bred och står 50 inches tall. Den väger £ 2491. Den var avsedd som en roadster med en valfri avtagbar hardtop tillgängligt.
Under huven

TR6 drivs av en 2498cc rak sexcylindrig motor som var utrustad med antingen bränsleinsprutning eller en förgasare. De bränsleinsprutning versioner genereras 150 hästkrafter, men senare detuned versioner producerade endast 125 hästkrafter för att göra det lättare i stadskörning. De amerikanska kraftverk producerade endast 104 hästkrafter.
Cockpit

av brittiska sportbil normer, presenterade Triumph en lyxig inredning utrustade med skålade säten och en trä-grain instrumentbräda. Liksom många europeiska sportbilar, gjorde Triumph vill inte göra några större förändringar antingen till kroppen eller insidan. Bilen var i stort sett oförändrad under hela körningen.
Försummade styvbarn

Triumph producerade sammanlagt 91.850 TR6 modeller när produktionen upphörde i juli 1976. Det var ingen liten bedrift för ett företag som hade blivit ett styvbarn under paraplyet av British Leyland. Ett antal koncentrationer på 1960 satte Triumph enligt British Leyland. Triumfen var snart försummas till förmån för den nya ägarens upptagenhet med sina lyxiga märken som Jaguar. Dessutom tävlade TR6 mot andra British Leyland bilar som Austin, MG och Morris.
Turbulent 1970

British Leyland förvaltning var slö, uppsvälld och arrogant, vilket blev uppenbart under en allvarlig av arbetskraft strejker i mitten av 1970-talet. British Leyland blev affischpojken av företagens Storbritannien och dess dåliga relationer med sina anställda. Påverkan på TR6 ledde rykten om sabotage av strejkande arbetare. Medan anklagelserna aldrig visat, blev TR6 rykte något äventyras produktionen blev slumpartat under den värsta arbets-oro. Men
TR6 Triumphs

, slutade produktionen på TR6 inte på grund av British Leyland elände, men eftersom dess sjuåriga körningen var nog för en bil baserad på en design som har sitt ursprung i 1961. Den mycket baktalade TR7 ersatte TR6 och var en kritisk bomb med allmänheten. Smeknamnet "kil" för sin radikala design, övergav TR7 helt sanna natur en brittisk roadster. Den TR6, i kraft, var det sista av den rasen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/roadsters/93586.html

Previous:
Next:

roadsters

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.